Alina Burlacu ∙ November 5, 2021 ∙ 3 min read

O admirăm cu puțină invidie și cu mult interes: frumusețea japoneză este unul dintre modelele oricărei femei care vrea să aibă un ten luminos și cu aspect întinerit mai mult timp.

În frumusețea japoneză, mentalitatea, cultura și tradiția se împletesc firesc, de aceea, totul stă în minimalism și în detalii, dar și în acțiunea pe termen lung, cu pași mici.

Ce este J Beauty?

Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să o definescă: complexitate. J Beauty nu mizează pe camuflare, pe efectele optice ale machiajului sau ale unor produse de îngrijire, ci pe o îngrijire complexă a pielii care se bazează pe ingrediente naturale, folosite de secole. Cu toate acestea, preferința niponă pentru tehnologie înseamnă, în același timp, păstrarea ingredientelor naturale de bază integrate în formule inovatoare, cu o eficiență maximă.

Un alt detaliu esențial al frumuseții japoneze vizează aspectul moale, fin al pielii. În timp ce formulele occidentale merg în direcția loțiunilor astringente, formulele japoneze sunt delicate și au ca scop principal hidratarea și calmarea pielii.

O altă diferență majoră are legătură cu modul de raportare la îngrijirea pielii: formulele produselor cosmetice sunt create pentru a preveni și mai puțin pentru a repara.

Pașii respectați cu sfințenie în ritualul J Beauty de îngrijire a tenului

Curățarea în detaliu

Pentru că ritualul de înfrumusețare japonez pune accentul pe frumusețea pielii și mai puțin pe machiaj, curățarea tenului este cel mai important pas. De cele mai multe ori, curățarea este dublă. Începe cu un demachiant pe bază de ulei care poate dizolva ușor machiajul, grăsimea și impuritățile, menținând pielea hidratată. După demachiantul pe bază de ulei, pielea este curățată cu un produs de curățare pe bază de apă pentru a elimina toate reziduurile și pentru a curăța în profunzime. În această a doua fază, ceea ce atinge fața trebuie să aibă consistența unei spume fine, cremoase. Niciodată nu este frecată pielea, acest proces accelerând procesul de îmbătrânire.

Îngrijirea zonei ochilor

Detaliile sunt esențiale în frumusețea japoneză, de aceea zona ochilor se bucură de o atenție aparte. Făina de orez este folosită frecvent în tratarea cearcănelor. Acasă, poți folosi apa în care ai spălat sau ai fiert orezul pentru a te spăla pe față sau poți să îmbibi dischete demachiante cu această apă și le folosești ca măști pentru zona ochilor.

Exfolierea extrafină

În ritualul japonez, exfolierea este extrem de blândă. Produsele folosite în acest scop au formule asemănătoare gelului și sunt folosite pentru a masa ușor pielea și pentru a curăța porii și pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Pentru corp, cel mai cunoscut ingredient pentru exfoliere este fasolea Azuki.

Loțiunea hidratantă

Loțiunea japoneză sau kesho-sui are o formulă apoasă și este folosită în mod similar serumurilor hidratante. Conțin frecvent acid hialuronic, aloe sau ceramide.

Serul tratament

Atunci când sunt vizate probleme punctuale precum ridurile, acneea, petele întunecate, sunt folosite seruri tratament bogate în vitamina C, de exemplu.

Sigiliul SPF

Protejarea pielii de soare este o religie în sine pentru japonezi. Chiar și bebelușii funt fericți cu ajutorul materialelor care au integrate filtre SPF. Pentru tenul tinerelor și al persoanelor adulte, protecția SPF este zilnică și combină materialele textile cu produsele cosmetice cu SPF. În același timp, produsele cu SPF, deoarece sigilează, sunt obligatoriu și bogate în agenți de hidratare și hrănire a pielii.

Hrana

Frumusețea japoneză nu înseamnă doar aplicarea unor cosmetice pe piele, ci alegerea unei diete corecte, bogate în legume, pește și alge, o hrană optimă pentru un ten tânăr, luminos.

Foto: pexels.com

Related Posts

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….

Dialog DESCHIS despre „INTERZIS”

Patru influenceri din social media au acceptat provocarea de a vorbi deschis despre încălcarea regulilor și despre cum…