Alina Burlacu ∙ November 5, 2021 ∙ 3 min read

O admirăm cu puțină invidie și cu mult interes: frumusețea japoneză este unul dintre modelele oricărei femei care vrea să aibă un ten luminos și cu aspect întinerit mai mult timp.

În frumusețea japoneză, mentalitatea, cultura și tradiția se împletesc firesc, de aceea, totul stă în minimalism și în detalii, dar și în acțiunea pe termen lung, cu pași mici.

Ce este J Beauty?

Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să o definescă: complexitate. J Beauty nu mizează pe camuflare, pe efectele optice ale machiajului sau ale unor produse de îngrijire, ci pe o îngrijire complexă a pielii care se bazează pe ingrediente naturale, folosite de secole. Cu toate acestea, preferința niponă pentru tehnologie înseamnă, în același timp, păstrarea ingredientelor naturale de bază integrate în formule inovatoare, cu o eficiență maximă.

Un alt detaliu esențial al frumuseții japoneze vizează aspectul moale, fin al pielii. În timp ce formulele occidentale merg în direcția loțiunilor astringente, formulele japoneze sunt delicate și au ca scop principal hidratarea și calmarea pielii.

O altă diferență majoră are legătură cu modul de raportare la îngrijirea pielii: formulele produselor cosmetice sunt create pentru a preveni și mai puțin pentru a repara.

Pașii respectați cu sfințenie în ritualul J Beauty de îngrijire a tenului

Curățarea în detaliu

Pentru că ritualul de înfrumusețare japonez pune accentul pe frumusețea pielii și mai puțin pe machiaj, curățarea tenului este cel mai important pas. De cele mai multe ori, curățarea este dublă. Începe cu un demachiant pe bază de ulei care poate dizolva ușor machiajul, grăsimea și impuritățile, menținând pielea hidratată. După demachiantul pe bază de ulei, pielea este curățată cu un produs de curățare pe bază de apă pentru a elimina toate reziduurile și pentru a curăța în profunzime. În această a doua fază, ceea ce atinge fața trebuie să aibă consistența unei spume fine, cremoase. Niciodată nu este frecată pielea, acest proces accelerând procesul de îmbătrânire.

Îngrijirea zonei ochilor

Detaliile sunt esențiale în frumusețea japoneză, de aceea zona ochilor se bucură de o atenție aparte. Făina de orez este folosită frecvent în tratarea cearcănelor. Acasă, poți folosi apa în care ai spălat sau ai fiert orezul pentru a te spăla pe față sau poți să îmbibi dischete demachiante cu această apă și le folosești ca măști pentru zona ochilor.

Exfolierea extrafină

În ritualul japonez, exfolierea este extrem de blândă. Produsele folosite în acest scop au formule asemănătoare gelului și sunt folosite pentru a masa ușor pielea și pentru a curăța porii și pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Pentru corp, cel mai cunoscut ingredient pentru exfoliere este fasolea Azuki.

Loțiunea hidratantă

Loțiunea japoneză sau kesho-sui are o formulă apoasă și este folosită în mod similar serumurilor hidratante. Conțin frecvent acid hialuronic, aloe sau ceramide.

Serul tratament

Atunci când sunt vizate probleme punctuale precum ridurile, acneea, petele întunecate, sunt folosite seruri tratament bogate în vitamina C, de exemplu.

Sigiliul SPF

Protejarea pielii de soare este o religie în sine pentru japonezi. Chiar și bebelușii funt fericți cu ajutorul materialelor care au integrate filtre SPF. Pentru tenul tinerelor și al persoanelor adulte, protecția SPF este zilnică și combină materialele textile cu produsele cosmetice cu SPF. În același timp, produsele cu SPF, deoarece sigilează, sunt obligatoriu și bogate în agenți de hidratare și hrănire a pielii.

Hrana

Frumusețea japoneză nu înseamnă doar aplicarea unor cosmetice pe piele, ci alegerea unei diete corecte, bogate în legume, pește și alge, o hrană optimă pentru un ten tânăr, luminos.

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…