A List Magazine ∙ July 23, 2022 ∙ 5 min read

Din punct de vedere estetic, sprâncenele au un rol foarte important în viața oricărei femei. Ele sunt cele care ne armonizează trăsăturile și ne oferă un aspect definitoriu al feței.

Specialistul și Master Trainer Larisa Tanase ne spune care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când vine vorba despre sprâncene și ce soluții există pentru o formă cât mai corectă și frumoasă a acestora.

Larisa Tanase

Cât de mult contează și cum ne pot schimba sprâncenele fizionomia feței?

Un răspuns pe scurt ar fi că sprâncenele sunt considerate rama feței noastre, pentru că reprezintă 80% din fizionomie. Asta înseamnă că sprâncenele au abilitatea de a ne schimba fizionomia și de a spune celor din jurul nostru o poveste despre noi. 

Spre exemplu, sprâncenele subțiri aspresc trăsăturile, în timp ce sprâncenele mult prea groase masculinizează și oferă duritate chipului. 

Sprâncenele potrivite sunt cele care au coroana naturală de grosime medie și sunt stilizate discret, fără de exces de culoare, creion, fard sau pigment.

Este foarte important ca atunci când se intervine în reconstrucția sprâncenelor, acest lucru să fie realizat de un profesionist. Reinventarea sprâncenelor se face întotdeauna ținând cont de morfologia feței, astfel încât să pună în valoare trăsăturile și nu invers. 

E bine de menționat că cele mai bune rezultate pot fi obținute atunci când intervine un singur specialist pe o perioadă cât mai lungă de timp. Fiecare designer de sprâncene are un stil propriu, cu metode pe măsura experienței și a investiției în tehnici moderne, consumabile și aparatură de calitate. E nevoie de consecvență în stilizarea lor. Altfel, sprâncenele pot suferi diferite schimbări de formă care în timp duc la pierderea din grosime. 

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când vine vorba de sprâncene?

-Cel mai des întâlnite sunt sprâncenele mult prea subțiri sau prea intense. 

-Pensatul excesiv sau tunsul sprâncenelor, mai ales în capurile lor, sunt aspecte care știrbesc din naturalețe.

-Fardarea sau creionarea intensă reușesc să  dea chipului un aspect aspru și dur.

-Păstrarea formei din tinerețe este iarăși o greșeală des întâlnită. 

-Este esențial ca sprâncenele să vină în completarea look-ului și să fie în armonie cu nuanța părului. Dacă alegi să devii blondă din brunetă, este obligatoriu și ca sprâncenele să primească “haine noi”. 

-Înainte de a spune că sprâncenele tale nu se mai pot regenera, alocă trei luni de zile pentru aplicarea unor tratamente pe care le-am recomandat pe blogul personal larisatanase.ro. Abia apoi spune că nu ai văzut nicio îmbunătățire. Însă am încredere că oricine se poate bucura de o schimbare de formă mult mai frumoasă dacă face asta, decât dacă nu face nimic. 

-Purtarea sprâncenelor vechi micropigmentate/tatuate prin tehnici învechite/intense/înrămate, este un alt aspect des întâlnit.

Tot mai multe femei apelează la botox, mai ales în jurul ochilor și în partea superioară a feței. Care este legătura dintre botox și sprâncene? Ce probleme pot apărea?

Ambele sunt proceduri sigure și cu enorme beneficii. Însă când micropigmentarea și botoxul se întâlnesc, pot apărea asimetrii. În aceste cazuri, ambele proceduri vor avea nevoie de retuș și de specialiști cu experiență.  Toxina botulinică blochează/fixează mușchii din jurul sprâncenelor și asta devine o reală provocare pentru dermopigmentiști. Pentru obținerea simetriei sprâncenelor ne folosim de mimica feței, iar odată blocați mușchii totul capătă alte valori.  Ideal ar fi să fie consultați ambii specialiști înainte de a apela la aceste proceduri. 

Care sunt cele mai noi tehnici din domeniu, atunci când ne dorim sprâncene perfecte? Și de la ce vârstă sunt recomandate?

Tehnici de sprâncene sunt multiple, însă toate se recomandă în funcție de nevoile sprâncenelor și de dorința clientei.  De exemplu, pensatul se recomandă chiar și de la 14 ani, dacă sprâncenele sunt foarte păroase și inestetice. Iar tehnicile de laminare și micropigmentarea sprâncenelor (ex: fir cu fir, powder, combo, etc.), se pot realiza doar persoanelor majore. 

Ce sfaturi ne poți da pentru a avea sprâncene frumoase, dese și cu un aspect cât mai natural?

Orice femeie ar trebui să acorde minim 3 luni regenerării sprâncenelor, înainte de a apela la orice metodă de reinventare a lor. În perioada de regenerare, recomand stimularea creșterii firelor prin aplicarea unui scrub (pentru oxigenarea pielii), o dată pe săptămână.  Iar după această perioadă, să apeleze la un profesionist cu care rezonează ca și stil. Asta va aduce clientei un look fresh și o stare de bine atunci când se va privi în oglindă și va fi încântată de ceea ce vede.

Related Posts

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…

Interviu: Paolo și Tiziana Terenzi, creatori de vise olfactive

Cu ocazia lansării primului parfum creat exclusiv pentru Obsentum, de către Paolo și Tiziana Terenzi, am stat de…

Idris și Sabrina Elba lansează o gamă de skincare unisex

Cuplul de vedete format din actorul britanic Idris Elba (49 de ani) și din Sabrina Elba – model,…