Alina Burlacu ∙ March 2, 2021 ∙ 4 min read

Petrecem ore întregi în fața oglinzii, dar și a ecranelor în căutarea unor provocări în materie de machiaj și coafuri. De data asta, am găsit inspirație în cele mai recente producții cinematografice din platforma HBO GO: Euforia (2020), Ecaterina (2020), Batwoman II (2021) și Păsări de Pradă și fantastica Harley Quinn(2020).

Strălucire și machiaj extravagant inspirat de Euforia (2020)

Pinterest, Insta sunt asaltate de fotografiile fanelor din lumea întreagă care s-au regăsit nu doar în caracterele rebele, young&real, ale serialului, dar au descoperit și ideile fresh ale makeup artistei Doniella Davy, vizionara responsabilă de transformările din Euforia. Culori bloc, intense, lacrimi pictate cu nuanțe strălucitoare, cristale aplicate pe sprâncene (trend care a stârnit un val uriaș de aprecieri) sunt doar câteva dintre lookurile adoptate instant pe toate continentele. Dacă mai aveai nevoie de un argument să urmărești ce se întâmplă în mintea tinerilor, acum ai un motiv în plus! Eye& brow make-up statement? Nici că putea fi un moment mai bun! Get the look here!

Simplitate și forță, un look marca Ecaterina (2020)

Ce ar putea avea în comun un personaj istoric – vorbim despre secolul al XVIII-lea  – cu femeile din 2020? Păi, putem începe cu sentimentul de putere, dar și de nevoia de autenticitate. Purtarea măștilor în spațiul exterior impune o transformare de look, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie musai extravagantă. Pe principiul less is more, lookul lui Elle Fanning este exact lecția de care avem nevoie (pe lângă cea de istorie). Romantică, rebelă sau în ambele tabere, e imposibil să nu te simți atrasă de personajul Ecaterina cea Mare din producția Ecaterina (2020). Contrastul dintre machiajul ei natural, îmbujorat (realizat de Erin Ayanian Monroe) și coada împletită (styling creat de Lorraine Glynn), pe de o parte, și coafurile și machiajele celorlalte personaje, tipice epocii la care face filmul referire, pe de altă parte, ne oferă o perspectivă diferită asupra tendințelor din secolele trecute, care au servit ca inspirație și model. Și ce alt mod mai creativ de a aduce în prezent o acțiune trecută, dacă nu prin simplitatea machiajului și coafurii personajului principal? Apropo, pomeții îmbujorați nu au fost obținuți cu fard de obraz, ci cu un ruj de culoarea coacăzelor, aplicat cu o pensulă de machiaj. În loc de concluzie: este atât de actual acest look, atât de potrivit pentru primăvară-vară, încât trece cu ușurință în topul trendurilor preferate pentru noul sezon. Tot ce ne lipsește este ursul pe post de animal de companie. Pentru o lecție de stil intră AICI!

Contrast de coafură și machiaj în Păsări de Pradă și fantastica Harley Quinn(2020)

Gotham, machiaj gen arlechin și foarte multă nebunie. Well, nu e cazul să mergem atât de departe, dar ne putem inspira. Părul blond și vârfuri albastre, prinse (sau nu) în codițe sunt un stil fresh, inocent chiar. Dacă adaugi la coafură un machiaj în tușe grafice dure vei obține exact opusul. Și, chiar dacă probabil vom renunța la rujul roșu-intens (cel puțin afară), putem păstra sprâncenele-statement, în contrast cu părul: negre, dense, definite.O poveste cu o polițistă, o pasăre, o psihopată și o prințesă a mafiei? Drumurile lui Harley, Huntress, Black Canary și Renee Montoya se intersectează și cele patru nu au de ales decât să facă echipă ca să-l doboare pe Roman. Margot Robbie revine în rolul lui Harley Quinn, alături de Mary Elizabeth Winstead ca Huntress, Jurnee Smollett-Bell ca Black Canary, Rosie Perez în rolul lui Renee Montoya, Chris Messina e Victor Zsasz, iar Ewan McGregor este Roman Sionis. Te-am făcut curioasă? Vezi toată intriga aici!

Coafuri schimbate in a sec: Batwoman II (2021)

Chiar dacă nu are legătură cu mișcarea Black Power, Batwoman II (2021) a găsit mii de fane care se identifică sau se pun în pielea personajului, interpretat pentru prima oară de o femeie de culoare, actrița Javicia Leslie. Ce ne face să urmărim cu maximă atenție personajul – și să ne inspirăm – sunt schimbările ei de look din pelicula HBO. Protagonista a folosit foarte multe peruci în film iar asta ne face să ne întrebăm: de ce nu? Ce schimbare mai rapidă, mai șocantă, mai de efect, fără consecințe, de la o zi la alta pentru un hair look, dacă nu perucile? În plus, dacă nu te simți în largul tău să fii o batwoman în viața de zi cu zi, o poți folosi pentru Stories, în perioada Halloween-ului. Poți urmări ambele sezoane pe HBO GO!

(P)

Related Posts

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…

Get the look: Scarlett Johansson

Scarlett Johansson a dezvăluit, de-a lungul timpului, o listă surprinzătoare de cosmetice folosite în ritualul ei de machiaj…