Monica Cismaru ∙ June 21, 2024 ∙ 7 min read

George Radu, Hairstylist, ne vorbește despre beneficiile noii game de lux de îngrijire a părului Kérastase Première, cea care ne poate reda sănătatea, strălucirea și elasticitatea părului deteriorat. Află cum funcționează această gamă inovatoare și cum te poți bucura de un păr sănătos, în doar câțiva pași.

Kérastase Première este prima gama de lux pentru păr deteriorat, care elimină surplusul de calciu de pe suprafața firului de păr. Descoperă ingredientele active care redau rezistența și strălucirea părului prin aplicarea în straturi.

kerastase premiere

De ce se deteriorează părul și devine, tern, poros, și fără strălucire? Care sunt cauzele, în afară de factorii chimici, din vopsire și prin prisma utilizării instrumentelor de styling?

George Radu

George Radu: Este adevărat, părul se deteriorează din multe motive, factori chimici, factori mecanici, dar și prin acumularea agenților externi. Calciul este unul dintre contribuitorii principali la deteriorarea părului, fiind un agent cu care ne luptăm deseori. Din păcate, nu îl putem evita, pentru că se regăsește în apa cu care ne spălăm părul, dar există metode de a combate efectul său deteriorant prin utilizarea produselor adecvate.

Cum putem preveni deteriorarea părului și cum putem reveni la o textură elastică, netedă și fluidă?

George Radu: Este important să folosim produsele potrivite pentru păr. În ziua de azi, deși dispunem de o gamă variată de produse în piață, nu toate sunt formulate cu scopul de a restaura părul deteriorat de calciu. Gama Première de la Kérastase este o gamă profesională pe care o recomand tuturor tipurilor de păr deteriorat, ea restabilind 99% din rezistența inițială a părului, de unde rezultă elasticitatea și fermitatea de care părul nostru are nevoie.

Cum putem evita surplusul de calciu care duce la deteriorarea părului?

George Radu: Depozitele de calciu de pe suprafața externă a firului de păr și dintre cuticule îl pot face aspru și tern. Imaginați-vă un pahar cu urme albe de calciu, lăsate de apă. Închipuiți-vă acele urme pe fibra capilară și vă veți da seama că nu vă doriți acest lucru.

Calciul poate penetra părul foarte adânc, până în stratul lanțurilor de cheratină. De-a lungul timpului, părul poate deveni mai rigid, mai fragil și se rupe mai ușor, mai ales dacă este procesat, adică vopsit sau decolorat.

Pentru a elimina surplusul de calciu din păr, este recomandată aplicarea protocolului Kérastase Première pentru decalcifierea și repararea părului de fiecare dată când facem o vizită la salonul de înfrumusețare. Astfel, părul va fi în permanență elastic, disciplinat si cu aspect sănătos.

kerastase premiere

Ce ingrediente active conține gama și care este știința și inovația din spatele acesteia?

George Radu: Ingredientele active și esențiale ale gamei Première sunt Acidul Citric si Glicina. Împreunate prin știința inovatoare de aplicare – în straturi, acestea valorifică efectul de restabilire a rezistenței părului, oferind rezultate vizibile încă de la prima aplicare. Ce se întâmplă, de fapt, în interiorul părului? Acidul Citric elimină acumulările de calciu atât de la suprafața cât și din interiorul părului, reducându-i aspectul tern și rigiditatea, iar Glicina repară legăturile rupte de cheratină ale acestuia și astfel, ruperile vor fi diminuate considerabil.

Cât despre știința din spate, făcând parte din Grupul L’Oréal, o companie ancorată în inovație și cercetare permanentă, Kérastase inovează îngrijirea părului încă de la înființarea sa în 1964. Astfel, formula gamei Première este rezultatul a 12 patente și peste 600 de teste în laborator care au condus la obținerea cantităților optime de Acid Citric și Glicină, reușind să aducă părul la starea lui inițială, Prémiere.

Care este rutina de îngrijire a părului cu noua gamă Première de la Kerastase și cărui tip de păr i se potrivește?

George Radu: Rutina de îngrijire este simplă : ) și este ușor de personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui tip de păr. Ea este alcătuită din pre-șamponul și samponul cu efect decalcifiant, balsamul anti-rigiditate și masca anti-rupere, la care se adaugă serumul reparator anti-electrizare și uleiul intensiv reparator care oferă un efect de strălucire.

Eu recomand ca protocolul Première Kerastase să fie urmat periodic în salon. Binențeles, nu trebuie să uităm să avem aceeași grijă de părul nostru și acasă. Pentru a menține efectul și sănătatea părului, continuăm ritualul personalizat pentru tipul nostru de păr (fir subțire sau gros), inclusiv dacă avem părul vopsit sau decolorat, ori de câte ori ne spălăm părul.

kerastase premiere

Toate produsele sunt esențiale în această rutină? Cu ce frecvență trebuie să le folosim?

George Radu: Este foarte important să respectăm pașii de îngrijire ai părului: curățare, îngrijire și texturizare și sa ne adaptăm rutina de îngrijire în funcție de tipul părului. Pentru păr fin folosim pre-șampon, șampon și balsam, iar pentru mediu spre gros, folosim pre-șampon, șampon si mască. Pre-șamponul Concentré Décalcifiant Ultra-Réparateur are un rol primordial, acela de a decalcifica părul și se folosește întotdeauna împreună cu șamponul, folosind tehnica suprapunerii. Pentru texturizare recomand serumul reparator Filler Fondamental anti-electrizare cu protecție termică și uleiul intensiv reparator pentru sigilarea vârfurilor și pentru un plus de strălucire. Rutina de îngrijire o vom respecta până la obținerea rezultatelor dorite: un păr reparat, catifelat și strălucitor.

Ne putem vopsi părul în continuare în timp ce folosim gama Première?

George Radu: Desigur, gama Première este recomandată încă din ziua decolorării, iar în urma diagnosticului făcut în salon, se poate recomanda și pentru părul vopsit. Scalpul și părul nu se vor mai simți rigide, părul devenind mai suplu, neted și mai catifelat. Première reușește să învioreze culoarea și să o valorifice, creând un luciu excelent pe părul vopsit.

Related Posts

Trendurile verii: 3D Water Drops și Pool Water Nails

Manichiura cu efecte de stropi și luciu ca de apă, aceasta este noua tendință în domeniul artei unghiilor….

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…