În ultimii ani, manichiura cu gel a fost una dintre cele mai utilizate tehnici de înfrumusețare a unghiilor. Acum, mai mult ca niciodată, nu putem subestima eficiența tehnicii fără pilire și a gelurilor, devenită soluția salvatoare pentru a avea unghii frumoase, sănătoase și rezistente. Mai mult, acum putem jongla cu tot felul de nuanțe și modele.

Unghiile cu gel au apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, prin anii 50. Cel care a inventat această tehnică a fost Fred Slack, medic stomatolog. Ideea i-a venit se pare, după ce în timpul unei intervenții stomatologice și-a rupt o unghie și a încercat apoi să își construiască una nouă, folosind acryl. El a reușit în acest fel să scape de durerea provocată de ruperea unghiei și să-i ofere acesteia un aspect cât mai natural. Au urmat apoi cercetări de construcție a unghiilor false, iar în anii următori au apărut tot felul de tehnici de modelare a unghiilor.

Despre tehnica fără pilire

Gelurile No File sunt geluri de construcție special dezvoltate pentru tehnica fără pilire și pentru întreținerea rapidă a unghiilor scurte. Este o tehnică rapidă de salon care cuprinde atât construcție, cât și protecție a unghiei, fiind o tehnică ce presupune pilire minimă. Printre avantajele acestui tip de manichiură se numără, în primul rând, rezistența! Dacă o manichiură obișnuită va rezista o săptămână sau două, manichiura cu gel durează până la o lună de zile.

Related Posts