Monica Cismaru ∙ December 8, 2023 ∙ 4 min read

Cu toții ne dorim o podoabă capilară bogată, strălucitoare și deasă. Pentru a obține aceste rezultate, părul are nevoie de o îngrijire atentă, cu produse special create pentru a fortifica firul de păr, de la rădăcină până la vârf.

Stăm de vorbă cu Roxana Ștefan, Ambasador Kérastase, care ne explică pas cu pas rutina de îngrijire a părului când ne dorim să prevenim și/sau să oprim căderea acestuia și ne recomandă produse pentru a ne trata și îngriji părul, atât la salonul de coafură cât și acasă.

Gama Kérastase Genesis și Kérastase Genesis Homme sunt special concepute de către un coafor, un nutriționist și un dermatolog. Această gamă are o dublă acţiune de combatere a căderii părului: reduce căderea părului din rădăcină, precum şi pe cea cauzată de rupere. Prin ingredientele active, gama Genesis fortifică părul, rezultând -84% mai puține fire căzute.

Așadar, ce avem de făcut când observăm că ne cade părul într-o cantitate mai mare decât în mod obișnuit? Ne putem adresa specialistului de la salonul de coafură, care ne poate oferi un diagnostic și, în funcție de nevoile și tipul de păr, putem începe protocolul Genesis în salon în trei pași, apoi clienta va continua cu rutina de îngrijire acasă.

Pasul 1 presupune curățarea: În gama Genesis sunt disponibile două șampoane: Bain Hydra-Fortifiant și Bain Nutri-Fortifiant. În funcție de grosimea firului de păr și de tipul scalpului, coaforul va alege unul dintre cele două. Rolul șamponului este de a curăța și detoxifia scalpul și părul prin eliminarea reziduurilor Acest pas pregătește scalpul și părul pentru ingredientele active.

Pasul 2 – Îngrijirea

La salon, sunt disponibile tratamentul Fusio Dose, un tratament personalizabil care îti va tranforma părul în doar cinci minute, care se face exclusiv în salon. Există 30 de combinații posibile ale tratamentului Fusio Dose.

Fusio Dose este compus din:

– Un Concentré – o fiolă care conține molecule de 100 de ori mai mici decât în tratamentele tradiționale pentru păr, care pătrund în fibra capilară și produc transformarea dorită.

Concentré se alege de către coafor, în funcție de nevoia principală pe care o observă la clientă, după diagnosticul părului.

– Un Booster activ – care conține ingrediente active încărcate pozitiv (cationice), care sunt atrase în zonele cele mai sensibilizate ale părului (acestea fiind încărcate negativ). Boosterul corespunde nevoii #2, indicată/aleasă de clientă.

Cele două fiole sunt combinate după efectuarea diagnosticului și identificarea celor două nevoi ale părului de către coafor, alături de clientă. Rezultatul, Fusio Dose, se aplică pe păr la scafă, după șamponare. Aplicarea durează cinci minute, iar rezultatul este vizibil instantaneu și poate dura până la patru spălări.

Pasul 3- Pentru Texturizare, în rutina de la salon sau de acasă – folosim loțiunea Defense Thermique. Este un produs fără clătire, ce garantează protecţie termică până la 220 de grade. Descurcă şi hidratează părul, fără a-l încreţi sau îngreuna, întărind firele de păr, pentru a reduce riscul de cădere din cauza ruperii. Părul devine mai strălucitor și mătăsos, prevenind despicarea firelor de păr.

Pentru tratarea unei căderi constante a părului folosim Serum Anti-Chute Fortifiant. Ingredientele cu efect ţintit cresc rezistenţa, pentru a reduce la minimum căderea părului şi a-i spori la maximum frumuseţea. Firele de păr sunt mai puternice şi mai frumoase. De la o zi la alta, creşte rezistenţa la cădere. Calmează scalpul şi diminuează mâncărimea. Întăreşte şi conservă bariera naturală de protecţie a scalpului. Se poate folosi zilnic.

Pentru perioadele de cădere intensă a părului, putem folosi fiolele tratament Cure Anti-Chute Fortifiantes. Concentrația unică de ingrediente cu efect ţintit acţionează ca o doză de şoc de elemente active pure, care acţionează intens pentru reducerea căderii părului, creând un mediu optim pentru creşterea viitoare. Firele de păr sunt mai puternice şi mai frumoase.

Cele mai bune rezultate se observă la sfârşitul tratamentului de șase săptămâni. Totuşi, serumul se poate folosi preventiv pe toată durata anului.

Related Posts

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Sezonul SPF: 4 greșeli în aplicarea SPF-ului, pe care nu știai că le faci în mod constant

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

Cum a fost la Alist Designers Boutique, ediția iulie 2024 (VIDEO)

Luna iulie este o adevărată declarație de feminitate la Alist Designers boutique, unde veți putea întâlni trei branduri…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…