Claudia Neacșu ∙ January 18, 2018 ∙ 3 min read

Deși pare un lucru extra, este bine să aplicăm un strop de machiaj și atunci când suntem în vacanță la munte, în special dacă mergem la schi. Pe pârtie, pielea este expusă la vânt excesiv și temperaturi foarte scăzute, fapt care duce la uscarea excesivă a tenului și chiar la agresarea acestuia. Pe lângă faptul că vom arăta bine în poze, machiajul la schi ne protejează tenul formând o peliculă de protecție împotriva factorilor meteorologici. Desigur, nu recomand nimănui să poarte un machiaj de seară atunci când merge pe pârtie, din contră, makeup-ul trebuie să fie foarte lejer, aproape cât să nu îl simțim pe ten. Tocmai de aceea, nu avem nevoie decât de câteva produse cheie – cremă hidratantă, CC Cream, blush lichid, un strop de pudră, mascara, și un balsam hrănitor pentru buze.

Începe, ca întotdeauna, prin a-ți curăța bine tenul cu un gel special sau cu o apă micelară precum VICHY Normaderm, disponibilă în farmacii.

Hidratează tenul în profunzime pentru a-l proteja de frigul la care urmează să fie expus cu ajutorul unei creme hidratante sau a unui ser precum KIEHL’S Daily Reviving Concentrate, aplicat cu aproximativ 10-15 minute înainte de efectuarea machiajului, pentru a avea timp să intre în piele. Îl poți aplica înainte să iei micul dejun. De asemenea, este bine să folosești o cremă pentru ochi, deoarece este o zonă foarte sensibilă și necesită îngrijire specială. Cei de la KIEHL’S ne vin iar în ajutor cu tratamentul pentru ochi cu avocado, disponibil la Kiehl’s.

După ce ne asigurăm că partea de skincare este dusă la bun sfârșit, putem trece la produsele de machiaj. Deoarece un ten încârcat este probabil ultimul lucru pe care ni-l dorim pe pârtia de schi, propun utilizarea unor produse cu texturi lejere pe piele ,precum IT COSMETICS Your Skin But Better CC Cream, care are și un factor de protecție SPF 50, ce te va proteja de soarele puternic. Disponibilă aici.

Pentru a nu părea că ne-am șters trăsăturile, putem folosi un Lip & Cheek Stain precum BENEFIT Gogo Tint, care are un ton delicios de cireașă și imită perfect roșeața naturală din obraji care se formează atunci când stăm în frig. Acest produs se aplică foarte ușor – cu ajutorul pensulei punem 3 puncte pe fiecare obraz, iar apoi tapotăm ușor cu degetele până se uniformizează frumos în piele. Disponibil la Sephora.

Sugerez fixarea zonei T cu un strop de pudră translucidă deoarece, cel mai probabil, vom purta ochelari de schi și nu ne dorim ca machiajul să se transfere pe aceștia și să rămânem cu urme neplăcute pe ten.

Mascara TOO FACED Better Than Sex în varianta waterproof este ideală pentru a finisa acest machiaj deoarece formula va rezista la umiditate, deci nu vom avea surpriza că rimelul nostru se scurge de la ninsoare. Un alt pas foarte important este aplicarea unui balsam de buze hrănitor precum KIEHL’S Butterstick Lip Treatment cu SPF 25, care are, de asemenea, un pigment discret și plăcut. Este disponibil în mai multe nuanțe. Sugerez utilizarea unui balsam de buze, nu a unui lip gloss, deoarece nu ne dorim ca tot părul să se lipească de buze atunci când suntem pe pârtie.

Gata, acum ești pregătită pentru o zi de neuitat cu prietenii la schi!

Foto sus Bella Hadid.

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…