Alina Burlacu ∙ August 10, 2021 ∙ 3 min read

Atunci când mizezi pe un contur realizat cu eyeliner, acesta trebuie să arate impecabil. Cum să realizezi rapid un contur perfect cu tuș? Îți spun acum câteva dintre secretele și recomandările specialiștilor.

În teorie, sunt câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont pentru ca machiajul de tip cat eyes să fie perfect, din prima încercare.

Adică, trebuie să ai cel mai bun eyeliner, să nu îți tremure mâna, să trasezi conturul cât mai aproape de linia genelor, să faci liniile egale și să le ridici în direcția corectă (astfel încât să nu creezi un aspect căzut sau trist al privirii). Până acum ar fi loc pentru multe greșeli care distrug într-o clipă tot efortul tău. Așa că, știind ce ai de făcut, să vedem ce trucuri au specialiștii pentru ca teoria perfectă să devină practica fără cusur.

  • Toți makeup artiștii vor recunoaște că perfecțiunea vine după multe repetiții. Asta înseamnă că nu trebuie să renunți nici a doua oară, nici a suta oară. Pur și simplu trebuie să încerci încă o dată și încă o dată.
  • Nu folosi o oglindă care mărește. Îți va înșela așteptările și cel mai probabil vei obține un contur foarte gros.
  • Privește printre gene. Adică, nu închide complet ochiul machiat, ci privește în jos. Când ții astfel ochii, pleoapa și linia ochilor sunt netede. În niciun caz nu ține pleoapa închisă și ridicată cu degetul pentru că linia nu va fi dreaptă.
  • O altă variantă care îți va ușura enorm munca o reprezintă șabloanele. Și în acest caz este foarte importantă poziția ochilor. E important să aplici șablonul pe pleoape ținând genele orientate în jos. Șabloanele cu autoadeziv se aplică de-a lungul conturului pleoapei inferioare și orientate spre tâmple. Nu îndepărta șablonul înainte să se usuce complet tușul, altfel se va întinde și va trebui să o iei de la capăt.
  • Dacă ai greșit – o codiță e prea lungă sau ai pus puțin mai mult decât intenționai – așteaptă până se usucă, apoi șterge cu un bețigaș de urechi îmbibat în demachiant, apoi folosește un concealer pentru a evidenția conturul perfect.

Top 3 tușuri folosite de makeup artiști

1. Tuș semipermanent pentru ochi Slim Black, Melkior, 39,99 lei (melkior.ro)

Formula acestui tuș este rezistentă la transfer și rezistă pe pleoapă până la 24 de ore, fără săs e întindă. Specialiștii Melkior recomandă să aplici tușul după ce tenul a fost demachiat foarte bine pentru a elimina impuritățile și orice urmă de sebum. Înainte de a aplica eyelinerul, folosește o bază pentru fardul de pleoape, apoi fixează cu pudră. Ulterior, aplică fardul de pleoape, după care aplică tușul. Așteaptă 30 de secunde pentru ca tușul să se usuce. Tușul se îndepărtează cu un demachiant bifazic și cu apă călduță. Rezistența tușului depinde și de tipul de ten. La un ten gras, uneori, este necesară reaplicarea tușului. La fel și în cazul arcadei căzute.

2. Eye Defining Pen Eyeliner, Tom Ford, 223 lei (douglas.ro)

Cel mai mare avantaj al acestui tuș este faptul că este un liner dublu, compact și precis. Are o nuanță de negru intens. Include un vârf fin, caligrafic și o perie, pentru efecte variate, de la clasice, la dramatice.

3. Cat Eyes 18H Waterproof Eyeliner, Douglas, 55 lei

Eyeliner-ul waterproof din colecția Douglas are vârful extrem de subțire care te ajută să trasezi o linie precisă, imediat.

Foto: pexels, PR.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…