Alina Burlacu ∙ September 9, 2020 ∙ 5 min read

Sânii nu ar trebui să fie doar un simbol al frumuseții. Sănătatea lor trebuie să fie o prioritate pentru tine! În România, 25 de femei află zilnic că suferă de cancer la sân. Fă-ți un control gratuit la sân în localitatea ta – vine Avon la tine în această toamnă – sau ajută-i pe oamenii care luptă cu această boală alergând la maratonul RACE FOR THE CURE ROMANIA.

Caravana #CancelCancer:  Mai sunt 5 orașe în care îți poți face controlul gratuit la sân: Tulcea (10-12 septembrie), Tecuci (13-15 septembrie), Pașcani (16-18 septembrie), Suceava (19-21 septembrie) și București (30 septembrie-2 octombrie).

Suntem țara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, din cauză că femeile amână controalele periodice și ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii. Campania #CancelCancer, inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017, este un demers care încurajează femeile să afle că sunt bine, să discute despre depistarea precoce a cancerului de sân și să beneficieze de ecografii gratuite.

Reguli:

La începutul fiecărei zile un membru al echipei #CancelCancer va face programarile pentru ziua în curs. Fiecare persoană va primi un bon de ordine și ora la care trebuie să se prezinte pentru consult. Bonurile se vor da în ordinea sosirii, însă nu mai mult de 32 de bonuri pe zi.

Persoana ce beneficiază de o programare este rugată să ajungă cu 10 minute înainte de ora comunicată. Orice întârziere va genera automat anularea programării, fără posibilitatea unei reprogramări.

În zona exterioară de așteptare vor fi în permanență doar 2 locuri, astfel încât să respectăm distanța de 2 metri față de persoanele din jur.

În momentul în care una dintre persoane este invitată să intre în cabinet, în zona de așteptare va fi invitată urmatoarea persoană de pe lista cu programări. Din acest motiv, numărul maxim de ecografii realizate în fiecare zi este de 32.

Fiecare persoană va primi la intrarea în cabinet o mască de unică folosință pe care va trebui să o poarte în timpul consultului, până la ieșirea din cabinetul medical.

Fiecare persoană va fi rugată să își igienizeze mâinile atât în zona de așteptare, cât și la intrarea în cabinet, folosind gelul dezinfectant din zonele semnalizate

În fiecare zi, cabinetul medical este igienizat și dezinfectat după fiecare pacientă care beneficiază de consultație.

În acest an, caravana are pe hartă orașele: Carei, Alba Iulia, Deva, Suceava, Tulcea, Pașcani, Mediaș , Zalău, Moreni, Tecuci, Târgoviște, Ploiești, București, Câmpulung, Mioveni, Năvodari.

Mai multe detalii gasești pe pagina de Facebook #CancelCancer.

Edițiile precedente #CancelCancer

Ediția pilot #CancelCancer din 2017 a oferit consultații unui număr de aproximativ 1000 de femei din  8 orașe (Oradea, Braşov, Târgu Mureș, Sibiu, Iaşi, Ploieşti, Craiova şi Constanţa), în parcările supermarketurilor Kaufland din fiecare localitate.

În 2018, cabinetul mobil AVON a străbătut 16 orașe participante în 3 etape, dublu față de 2017 (Alexandria, Slatina, Petroșani, Reșița, Lugoj, Arad, Satu-Mare, Slobozia, Tulcea, Vaslui, Piatra Neamț, Botoșani, Codlea, Câmpina, Bistrița, Sighișoara).

De-a lungul celor 3.700 km străbătuți prin țară, medicii au efectuat 2151 de  ecografii mamare gratuite, au fost oferit 630 de vouchere pentru mamografie, iar cel puțin 2 cazuri de cancer de sân au fost depistate pe loc, fiind urmate de sprijin în investigațiile medicale ulterioare.

În 2019, peste 3900 de femei au beneficiat de consultații gratuite în parcările magazinelor Kaufland din 21 de orașe din țară (Hunedoara, Reghin, Turda, Miercurea Ciuc, Făgăraș, Sfântu-Gheorghe, Giurgiu, Călărași, Medgidia, Brăila, Râmnicu Sărat, Focșani, Onești, Bacău, Roman, Fălticeni, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Curtea de Argeș, Târgoviște). Pentru prima oară după 3 ani de proiect, Cancel Cancer a ajuns și în București, unde am oferit peste 600 de ecografii gratuite, iar pentru că cererea a fost majoră am decis să prelungim caravana din Capitală cu încă două weekenduri.  Mai mult, peste 1000 de vouchere pentru mamografie au fost oferite femeilor care prezentau suspiciuni de diagnostic.

 

Maratonul pentru vindecarea cancerului la sân

În perioada 25-26-27 septembrie 2020, Fundația Renașterea va organiza cea de-a șasea ediție a evenimentului RACE FOR THE CURE ROMANIA.

Maratonul va avea loc simultan în 31 de țări europene, devenind cea mai mare cursă internațională destinată promovării sănătății femeii și luptei împotriva cancerului de sân. Se estimează că vor participa peste 500.000 de persoane.

Înscrierea se face pe raceforthecure.eu.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

În data de 25-26-27 septembrie 2020 vom organiza a șasea ediție a evenimentului RACE FOR THE CURE ROMANIA, ce va avea loc simultan în 31 de țări europene, devenind cea mai mare cursă internațională destinată promovării sănătății femeii și luptei împotriva cancerului de sân, la care estimăm că vor participa peste 500.000 de persoane. RACE FOR THE CURE 2020, organizată de Fundația Renașterea și partenerii internaționali @thinkpinkeurope , are loc în contextul creat de pandemia COVID-19, în weekendul 25-27 septembrie, în format digital/local, în funcție de reglementările autorităților fiecărui stat care organizează această cursă. Înscrierea se face pe raceforthecure.eu Revenim cu noutati ale acestei editii inedite si va asteptam in numar cat mai mare sa intram in competitie cu celelalte 30 de state europene participante! #rftc2020 #RaceForTheCureRomania @fundatia_renasterea #ImpreunaSalvamVieti 🎀

O postare distribuită de Fundatia Renasterea (@fundatia_renasterea) pe

Foto: PR.

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…