Alina Burlacu ∙ July 12, 2021 ∙ 7 min read

Una dintre consecințele expunerii la soare fără protecție solară face ca incidența cancerului de piele să fie de 1/3 din toate cazurile noi de cancer. Dacă ești printre persoanele care se gândesc că ție nu ți se poate întâmpla asta sau dacă nu ai găsit încă răspunsurile concrete legate de protecția solară, rămâi cu noi câteva minute. Îți vom da răspunsurile la cele 6 întrebări esențiale ale protecției solare. Cele câteva minute îți pot salva viața!

 

  1. De ce este important să folosești protecție solară?

Expunerea la soare, în fiecare zi, timp de 10 minute este importantă pentru organism, pentru ca acesta să secrete natural vitamina D. Însă, tot ce trece de acest interval poate declanșa secreția unui exces de melanină, ca reacție naturală de protejare a pielii de radiații. Pentru moment, excesul acesta se va transforma fie în arsuri solare, fie în alergii, fie în pete pigmentare. Însă, expunerea repetată nu înseamnă doar atât. Prin urmare, dacă vrei să ai o piele frumoasă, sănătoasă, la distanță de îmbătrânirea prematură, nu trebuie să te lași păcălită nici de o zi noroasă, nici de răcoarea brizei sau a muntelui, nici de umbra copacilor sau de faptul că între tine și soare este un geam.

Mesajul îngrijorător pe care îl transmit dermatologii de pretutindeni este că neglijarea protecția solare duce atât la apariția petelor pe piele, a liniilor fine sau a ridurilor, cât și a efectelor grave legate de sănătatea pielii. Soluția despre care vorbesc specialiștii în ultimii 30 de ani este reducerea la minim a riscului de a dezvolta aceste afecțiuni folosind zilnic produse cu SPF, produse care trebuie aplicate cu aproximativ 30 de minute înainte de a ieși afară, apoi la fiecare două ore sau ori de câte ori este nevoie.

  1. Care este diferența dintre UVA și UVB?

Dacă vrei, pe scurt, UVA sunt mult mai periculoase. Razele UVA penetrează pielea în straturile din profunzime și sunt considerate responsabile de îmbătrânirea pielii. Spuneam că sunt cele mai periculoase pentru că tot ele sunt vinovate de apariția cancerului de piele. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca produsul tău de protecție solară să conțină filtre de protecție solară și pentru acest tip de raze, specificație care este notată și pe ambalaj.

Despre razele UVB se știe că acestea sunt oprite de geam, de exmplu, ele fiind vinovate de producerea arsurilor de la suprafața pielii. Razele UVB activează melanocitele și, astfel, apare aspectul de piele bronzată. Pe de altă parte, razele UVB sunt principala cauză a arsurilor solare, a petelor inestetice de pe ten. Mai mult, cercetări recente arată că UVB pot pătrunde și în epiderm și pot cauza reacții alergice, și chiar cancer de piele.

  1. Trebuie să alegem protecție solară în funcție de tipul nostru de ten?

Unul dintre miturile îngrijirii pielii este acela că acneea se reduce în timpul verii, în urma expunerii la soare. Nimic mai greșit. Chiar dacă temporar apar ameliorări, după ore și zile de expunere a tenului fără protecție solară, aceasta devine mai inflamată, acneea devine, ulterior, mai agresivă. Același lucru este valabil și pentru pielea sensibilă. Soarele poate fi prieten doar câteva minute, altfel, devine un inamic veritabil. Mai mult, tenul este expus luminii solare 365 de zile pe an (de cele mai multe ori), iar asta înseamnă cu adevărat expunere excesivă la soare. Ceea ce te oprește de multe ori să alegi și să aplici un produs de protecție solară este felul în care arată și se simte pe piele produsul de protecție solară. Este important să știi că pentru nevoile diferite ale tenului, există texturi și formule diferite.

De exemplu, pentru pielea normală, produsul pentru protecție solară poate să fie cremă.

Pentru pielea grasă, cu tendințe acneice, gelurile sau spray-urile matifiante sunt variantele care se potrivesc cel mai bine.

Pentru pielea uscată, texturile fluide, hidratante sunt ideale.

  1. Care sunt riscurile la care ne expunem când nu folosim protecție adecvată, atunci când ne expunem la soare?

Specialiștii insistă asupra faptului că produsele cu SPF au un dublu rol: protecția pielii împotriva îmbătrânirii premature a acesteia, precum și protecția pielii împotriva cancerului de piele. Ceea ce trebuie să reții este că alegerea unui produs de protecție solară este primul pas. Un al doilea pas, la fel de important, este folosirea cantității corecte de produs SPF: o linguriță pentru ten, la fiecare aplicare, respectiv două linguri pentru corp, la fiecare aplicare. Și, desigur, reaplicarea oricât de des este necesar, în funcție de activitățile pe care le ai sau de timpul scurs.

  1. Este protecția solară cel mai bun scut antiaging?

Da. Îmbătrânirea prematură a pielii este provocată de expunerea excesive la soare. Dacă imaginile te conving mai mult, poți să faci ușor o comparație între cum arată tenul unei persoane care petrece multe ore în soare, lucrând în agricultură, de exemplu, și cum arată pielea unei persoane care lucrează în interior. Ce se întâmplă la nivelul pielii: razele soarelui distrug elasticitatea pielii și provoacă producerea în exces a melaninei (ducând la apariția petelor inestetice). Pe de altă parte, un produs de protecție solară nu doar ține la distanță razele UV, ci oferă protecție antioxidantă, hidratare și matifiere, grație noilor formule inovatoare.

  1. Ce să alegi atunci când vrei protecție solară cu texturi adaptate pentru orice tip de ten și factor de protecție ridicat, atât UVB, cât și UVA?

60.000 de medici dermatologi la nivel global recomandă gama de protecție solară Anthelios, o gamă La Roche Posay care are grijă, de ani de zile, inclusiv de pielea sensibilă și de cea care suferă de alergii solare, oferindu-i protecție UVA extrem de ridicată (SPF 50+), formule minimaliste, doar cu ingredientele esențiale (non-comedogenice, testate sub supraveghere dermatologică și pediatrică), texturi special concepute pentru a răspunde nevoilor tuturor tipurilor de piele.

ANTHELIOS FLUID INVIZIBIL SPF 30 oferă protecție ridicată, cu spectru larg, împotriva efectelor negative cauzate de razele UVA, UVB, infraroșii de tip A și poluare. Este ultra-rezistent la apă, transpirație și nisip. Are efect anti-usturime a ochilor. Textură invizibilă, ușoară.

ANTHELIOS FLUIDUL INVIZIBIL SPF50+ / UVA-PF 46 FĂRĂ PARFUM oferă cea mai mare protecție UVA din istoria Anthelios.
Protecția de spectru larg previne leziunile cauzate de UVA, UVB, razele infraroșii A și poluare. Este ultra-rezistent la apă, transpirație și nisip. Anti-usturime a ochilor. Textură ușoară, nelipicioasă.

ANTHELIOS FLUID COLORAT SPF50+ / UVA-PF 46 oferă cea mai mare protecție UVA din istoria Anthelios. Protecția cu spectru larg previne efectele negative cauzate de UVA, UVB infraroșii de tip A și poluare.
Ultra-rezistent la apă, transpirație și nisip. Anti usturime a ochilor. Textură ușoară, nelipicioasă. Aspect natural.

ANTHELIOS Cremă hidratantă SPF50+ / UVA-PF 35 FĂRĂ PARFUM, o formulă minimalistă fără niciun compromis asupra protecției. Protecția sa cu spectru larg protejează pielea împotriva razelor UVA și UVB și ajută la împiedicarea efectelor negative cauzate de poluare și de razele infraroșii de tip A. Are o formulă foarte rezistentă la apă și rezistentă la transpirație. Anti usturime a ochilor. Fără urme albe.

CREMA HIDRATANTĂ ANTHELIOS SPF50+ CU PIGMENȚI DE CULOARE / UVA-PF 41, o formulă minimalistă fără niciun compromis asupra protecției. Protecția sa cu spectru larg protejează pielea împotriva razelor UVA și UVB și ajută la prevenirea daunelor cauzate de poluare și de razele infraroșii. Are o formulă foarte rezistentă la apă și rezistentă la transpirație. Nu cauzează usturimea ochilor. Hidratează și uniformizează tenul.

ANTHELIOS XL GEL-CREMĂ CU EFECT USCAT SPF 50+/UVA-PF 28 FĂRĂ PARFUM oferă protecție foarte ridicată (UVA, UVB), cu spectru larg și contribuie la protecția împotriva anumitor leziuni cauzate de razele infraroșii și de poluare. Are o rezistență foarte mare la apă. Fără urme albe. Tehnologia AIRLICIUM™ pătrunde imediat în piele, asigurând controlul luciului.

ANTHELIOS SPRAY INVIZIBIL MATIFIANT SPF50 oferă protecție ridicată (UVA, UVB) cu spectru larg și ajută la protecția împotriva efectelor negative cauzate de razele infraroșii de tip A și poluare. Creează un film invizibil. Este rezistent la apă. Oferă absorbție rapidă cu efect mat. (P)

Related Posts

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Parfumuri create pe baza neuroștiinței

Charlotte Tilbury, celebrul make-up artist al vedetelor care și-a înființat un brand de cosmetice omonim, se lansează acum…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….

5 tendințe noi care vor transforma machiajul în artă

Sunt două aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi machiajul: în primul rând, să…

Ritualul complet de hidratare cu elmiplant

Este momentul să întâmpinăm noul sezon cu mai multă atenție și grijă față de noi înșine, iar un…