Alina Burlacu ∙ July 20, 2021 ∙ 4 min read

Ne-a dat peste cap viețile și planurile, iar acum, după mai bine de un an, specialiștii dermatologi constată că pandemia a avut efecte dezastruoase și asupra îngrijirii pielii. Tu știi ce efecte are acum ritualul tău de îngrijire asupra pielii tale?

Cel mai recent studiu realizat de CeraVe, arată că:

– 64% dintre participanții la studiu și-au schimbat rutina de îngrijire a pielii în ultimul an și nu întotdeauna în mai bine;

– 11% au primit informații despre curățarea pielii direct de la dermatolog, însă majoritatea respondenților s-au bazat pe informațiile primite de la familie, prieteni, de pe rețelele de socializare.

Sondajul CeraVe a fost realizat online de IPSOS în 23 de țări și are peste 10.100 de respondenți.

În contextul acestui „nou normal” de igienă, accesul la informațiile dermatologice de încredere sunt mai importante ca niciodată. Pentru a realiza un acces mai facil către educație, CeraVe în parteneriat cu dermatologi de top lansează, în luna iulie, campania „Cleanse Like a Dermatologist” (Curăță ca un dermatolog).

Obiceiurile zilnice și starea de sănătate s-au schimbat în ultimul an, iar majoritatea oamenilor caută noi rutine de curățare a feței.

Rezultatele sondajului global al CeraVe mai arată că: 90% dintre oameni au mărturisit că viața lor de zi cu zi a fost afectată de pandemie, iar 28% au prezentat modificări ale stării generale de sănătate a pielii, din cauza factorilor legați de pandemie.

Aceste modificări se regăsesc în ritualul de curățare a pielii: 64% dintre oameni și-au schimbat obiceiurile de curățare, în ultimul an.

„Curățarea corectă a feței este primul pas crucial pentru o rutină eficientă de îngrijire a pielii”, a declarat dermatologul Dr. Ted Lain. „Este important ca pacienții să se consulte cu un dermatolog pentru a selecta un produs de curățare cu pH neutru, fără parfum și cu ingrediente care sunt benefice și calmante, care să nu afecteze bariera pielii.”

Sfatul dermatologilor este foarte apreciat, dar nu este suficient

Pe parcursul acestei mișcări globale de schimbare a rutinelor de curățare din ultimul an, majoritatea oamenii nu au primit informații de la un dermatolog. Deși 59% dintre oameni cred că sfaturile dermatologilor aduc beneficii pielii, doar 11% au cerut și primit informații direct de la dermatologi, cu privire la curățarea corectă a feței, în acest timp. Mai mult, 37% din respondenții nu s-au gândit să ceară sfaturi pentru curățarea feței atunci când au mers la dermatolog.

Concepții greșite și comportamente obișnuite care distrug sănătatea pielii.

Unele gesturi făcute zilnic pot afecta grav sănătatea pielii:

– 69% dintre respondenți folosesc apă caldă și foarte caldă pentru a-și curăța tenul;

– 67% dintre respondenți nu folosesc produse de curățare cu pH neutru;

– 42% dintre respondenți folosesc doar apă pentru a-și curăța tenul;

– 31% dintre respondenți simt că pielea „scârțâie” după curățare, ceea ce poate indica distrugerea echilibrului hidrolipidic;

– 30% dintre respondenți consideră că o curățare a pielii nu poate ajuta la refacerea echilibrului.

Canalele online: noile surse principale de informare pentru curățarea feței

Sfatul medicilor dermatologi a fost, de multe ori, înlocuit cu informațiile de pe canale digitale. Aproape jumătate (44%) dintre respondenți au răspuns că au crescut timpul petrecut pe rețele sociale în acest an și 48% dintre respondenți spun că presa și sursele online au fost principalele surse de informații pentru sfaturi legate de curățarea pielii. Anul trecut, presa și sursele online au fost mai influente decât recomandările familiei și prietenilor.

Cleanse Like a Dermatologist („Curăță ca un dermatolog”)

În lunile iulie și august, CeraVe își propune să aducă mai aproape cunoștințele de curățare explicate de dermatologi prin campania „Cleanse Like a Dermatologist”.

Cine are o rutină mai bună?

Sondajul a dezvăluit rezultate clare pentru cei care au urmat sfatul unui dermatolog pentru rutina de curățare a tenului, în ultimul an. Acești respondenți au avut tendința de a avea rutine mai bune de curățare (inclusiv spălarea zilnică și utilizarea produselor de curățare a feței care sunt mai susceptibile de a fi echilibrate cu pH-ul, testat alergic sau fără parfum) și au obiceiuri mai bune de îngrijire a pielii după curățare. Tot ei au afirmat că au observat o îmbunătățire a sănătății pielii în aceeași perioadă:

– 59% dintre aceștia folosesc un produs de curățare a feței (vs. 41% dintre respondenți care nu au consultat un dermatolog);

– 76% dintre ei consideră că produsul de curățare a menținut echilibrul barierii pielii (vs. 60% dintre respondenți care nu a consultat un dermatolog);

– 25% dintre aceștia au raportat că sănătatea pielii lor s-a îmbunătățit în ultimul an (vs. 12% care au făcut această afirmație în lipsa consultului unui dermatolog).

Foto: pexels, CeraVe.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…