A List Magazine ∙ December 17, 2020 ∙ 6 min read

Recent am descoperit un nou magazin online, respectiv o platformă online (www.savinskin.ro), care ne-a atras atenţia din mai multe puncte de vedere. Nu doar am revăzut produse ale unor branduri exclusiviste, pe care le-am găsit în călătoriile noastre sau pe site-uri online celebre, dar întregul conţinut are şi un mesaj aparte. Aşadar, am încercat să aflăm care este povestea SAVIN’SKIN şi să descoperim persoana din spatele acestui brand. Şi, cu siguranţă, am fost fascinaţi. 

Ana-Maria Savin, persoana din spatele SAVIN’SKIN este o tânără regizoare, mai nou antreprenoare, în vârstă de 29 de ani, care a început testarea produselor cosmetice încă din adolescență, iar până în prezent a încercat zeci și sute de produse. Contrar așteptărilor, totul a pornit nu dintr-o pasiune legată de plăcerea îngrijirii tenului, ci dintr-o necesitate de a trata tenul și pielea în urma unor dezechilibre hormonale produse în organism, dezechilibre cauzate de multiple diagnosticări false și tratamente greșite, în urmă cu mai bine de 10 ani. 

„Povestea mea, din păcate, nu este una nemaiîntâlnită. Cunosc o mulțime de femei cărora, în urma unor consultații ginecologice sau endocrinologice, li se pune un diagnostic fals. Este înfricoșător să auzi la 21 de ani că există pericolul să nu poți avea niciodată copii, să vrei să te tratezi și să realizezi că diagnosticul tău a fost greșit, iar tratamentul va cauza probleme uriașe pe termen lung, care s-au putut observa și cu ochiul liber, pe propria piele.” – Ana-Maria Savin, fondator SAVIN’SKIN. 

Ana-Maria, Savin, fondator Savin’Skin

După toată această experiență neplăcută, lipsa de încredere în anumite cadre medicale a condus la o cercetare pe cont propriu cu scopul de a descifra misterele corpului feminin (despre care știm foarte bine că este construit în jurul unui bioritm specific), în speranța că va găsi o formulă prin care își va putea aduce corpul la starea de normalitate. Pe lângă o abordare holistică în ceea ce privește schimbarea stilului de viață (aici includem alimentația, sportul, suplimentele), marea descoperire a Anei-Maria a fost în direcția produselor de îngrijire a pielii. Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului nostru și, precum un burete, absoarbe conținutul produselor pe care noi le folosim zi de zi. Și de multe ori ignorăm faptul că aceste produse pot conține substanțe nocive, care pot la rândul lor cauza sau agrava alte probleme existente. Așadar, Ana-Maria ne roagă să verificăm eticheta produselor și să începem să citim, pentru binele nostru, ce se află în spatele fiecărui produs. Iar SAVIN’SKIN, pe lângă componenta comercială, promite că  ne va pune la dispoziție nu doar transparență în ceea ce privește calitatea ingredientelor pe care fiecare produs le conține, dar și cunoștințele și uneltele necesare pentru a deprinde abilități de a detecta aceste ingredientele nocive. 

„Mi-a luat mult timp pentru a explora și învăța despre toate aceste ingrediente și produse. Ceea ce m-a alimentat a fost dorința de eficiență și rezultate pe termen lung, fie că este vorba despre prevenire, fie despre remediu. Ca femeie, înțeleg atât de bine cât de greu este să suferi din cauza problemelor de piele, cât de greu a fost să găsesc informații relevante și cât de mult m-am bucurat de ecare dată când observam o îmbunătățire.” – Ana-Maria Savin, fondator SAVIN’SKIN. 

După o lungă perioadă de research și efort colectiv, SAVIN’SKIN își propune să fie nu doar o simplă platformă de shopping online, ci un întreg manifesto prin care să putem începe un dialog deschis dedicat îngrijirii pielii și sănătății. Această inițiativă ne bucură enorm, mai ales că avem atât de multe de discutat pe acest subiect. Cu toate acestea, ne bucură și mai mult că vom avea acces la branduri precum Nuori, Josh Rosebrook, Odacite, Rituel de Fille, Olio E Osso s.a care au ajuns prin intermediul SAVIN’SKIN, pentru prima oară în România, alături de alte branduri cunoscute, precum Oskia, RMS Beauty, Dr. Barbara Stum, Rahua, Pursoma și Soleil Toujours. În cazul în care nu știați de ele până acum, sunt produse adorate și folosite inclusiv de celebrități din întreaga lume precum Miranda Kerr, Emma Watson, Gwyneth Paltrow, Alicia Keys, Mila Kunis s.a. Iar asta pentru că, deși sunt lipsite de ingrediente nocive, sunt și extrem de eficiente. 

Fiecare produs comercializat de noul magazin online SAVIN’SKIN vine în întâmpinarea diverselor nevoi de îngrijire a tenului, a părului, de protecție împotriva noxelor și a toxicității mediului urban sau de înfrumusețare. Pe lângă eficiență, acestea se află în armonie cu răspunsul natural al corpurilor noastre, cu mediul și cu natura. Evitând cu orice preț perturbatori endocrini și ingrediente care pot determina dezechilibre hormonale, carcinogenii, alte efecte dăunătoare sau produsele de tipul „greenwashing”, magazinul se orientează către ingredientele care ne fac pielea să se simtă bine. 

„Testând produse și luptând cu diverse reacții ale organismului am ajuns la concluzia că natura și știința trebuie să funcționeze împreună iar prin intermediul produselor selectate pentru SAVIN’SKIN doresc să ofer clienților beneficiile amândurora și să avem o conversație deschisă despre ten și îngrijire corporală.” – Ana-Maria Savin, fondator SAVIN’SKIN 

Ana-Maria și-a dorit să adune la un loc rezultatele și produsele unei echipe mondiale de specialiști ai industriei de îngrijire a pielii și nu numai, cercetători și fondatori ai unor brand-uri cosmetice de renume, cunoscători care testează constant cele mai noi formule și produse.
Omul și cercetarea din spatele fiecărui brand și produs, puritatea și eficiența ingredientelor, grija pentru mediu, lipsa testării pe animale și mai ales clarificarea termenilor de „organic”, „natural”, „clean” sunt criteriile și valorile pe baza cărora a fost și va fi curatoriat întregul magazin online. Și asta pentru că pe piață există o mare confuzie între termeni precum „organic”, „natural” sau „clean”, care de cele mai multe ori sunt lucruri complet diferite. 

„Cred într-o frumusețe naturală, pe toate planurile și consider că orice produs sau acțiune pe care o facem trebuie să pună în valoare ceea ce avem deja în noi și să ne ajute să construim împreună cea mai curată și frumoasă versiune a noastră. Ne dorim ca SAVIN’S KIN să devină o comunitate prin care să păstrăm legătura și să avem o conversație activă atât cu clienții cât și cu specialiștii locali și internaționali în domeniu. S unt de părere că îngrijirea tenului este un proces anevoios care trebuie să conducă către o conversație atât cu organismul nostru, cât și între noi, specialiști, știință și natură.” – Ana-Maria Savin, fondator SAVIN’SKIN. 

Platforma SAVIN’SKIN, prin intermediul secțiunii THE SKIN DIARY, va pune la dispoziția celor interesați articole și conversații despre produse cosmetice și îngrijirea tenului. Vor prezentate atât noutăți din industrie cât și sfaturi profesioniste sau cele mai hot dulăpioare cu produse cosmetice ale vedetelor, influencerilor sau „IT people” din oraș. Prin intermediul acestei lansări pe piața magazinelor online se dorește a se crea o comunitate activă, fresh și de ce nu, cu un aer alternativ. Doar prin cunoaștere, informație și dialog putem avea cele mai bune și durabile rezultate. 

Related Posts

Tipsuri de beauty de la Ana Petcu #NewYearSkinResolution (VIDEO)

Ana Petcu, unul dintre cei mai în vogă influenceri de la noi, vine să ne spună care sunt trucurile…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…