Lara Milena Joksimovic ∙ November 29, 2017 ∙ 3 min read

Una dintre cele mai interesante și mai dragi amintiri ale mele despre rutina de frumusețe este chiar una legată de mama mea. În fiecare dimineață, mama își aplica pe față cremă hidratantă. Cred că făcea asta și seara. Însă dimineața era imposibil să pierd un astfel de moment. Fie că mă pregătea pentru grădiniță sau, mai târziu, pentru școală, crema nu lipsea niciodată de pe fața mamei mele. E drept, pe fugă și doar din câteva mișcări aplicată, însă întotdeauna bifată. Atunci am aflat eu că ea hrănește fața care devine cumva mai fină, mai moale, că poate avea un miros extrem de plăcut, că se aplică prin anumite mișcări și nicidecum altfel. Cu timpul am învățat însă și că există reguli, deci, prin urmare și greșeli în privința alegerii și aplicării cremei hidratante. Care sunt acestea?

Nu folosești cremă pentru că ai tenul gras

Lucrurile sunt simple: ai nevoie să mănânci și să te hidratezi zilnic? De ce pielea ta ar face excepție? Esențial este să adaptezi crema tipului tău de ten. Asta pentru că și tenul gras are nevoie de hidratare. Spune da cremelor ușoare, pe bază de apă, fără ulei, care conțin antioxidanți, alfa-hidroxi acizi și acid hialuronic. În acest fel, tenul nu va căpăta un aspect (și mai) gras, coșurile, iritațiile și ridurile vor fi ținute sub control.

Nu aplici crema la momentul potrivit

Nu mă refer aici la aplicarea sa în fiecare dimineață și seară – e un lucru mult prea cunoscut pentru a-l mai menționa. Momentul potrivit e ca un moment de aur, adică, odată trecut, lucrurile nu vor mai sta la fel. Care este el? Specialiștii în domeniu spun că ar fi vorba de maximum un minut de la încheierea procesului de curățare a feței. Odată uscată, pielea începe să se deshidrateze dacă crema nu este aplicată. Aceasta are rolul de a crea un strat de protecție, de a reține apa la suprafața epidermei, de aceea, cu cât aplici mai repede crema, cu atât asiguri pielii hidratarea dorită.

Nu ești deloc generoasă sau pricepută

Chiar dacă vorbim despre o cremă de față, folosirea ei completă și corectă include atât gâtul cât și decolteul. Modul în care o aplici este de asemenea important. De el depinde, de altfel, și absorbția ingredientelor active dar și prevenirea apariției ridurilor. Mișcările de aplicare a cremei trebuie să fie ușoare, circulare, efectuate atât pe frunte cât și pe bărbie, obraji și în jurul buzelor. Pe obraji acestea urcă de la colțurile buzelor către urechi. De adăugat, pe frunte mișcările pot fi și zig zag. În zona gâtului, crema se va aplica doar de jos în sus.

Nu iei în considerare factorul de protecție solară

Chiar dacă fondul de ten pe care îl utilizezi oferă protecție solară, să folosești o cremă de zi care nu respectă o astfel de cerință este o idee nu doar neinspirată, ci și des întâlnită. Nu uita: SPF 20 sau chiar mai mult trebuie să se regăsească și în crema de zi.

Și cred că ar mai fi o greșeală, cea mai mare: să nu folosești deloc cremă hidratantă. Tenul tău trebuie să se bucure zilnic de un tratament hrănitor care să îi asigure protecția necesară împotriva efectelor dăunătoare ale mediului înconjurător. Indiferent de textura aleasă – cremă, gel, loțiune, serum, ulei, produsul acesta nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică de îngrijire.

Foto: hepta.ro

Related Posts

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…

Beauty Vlogging School starts NOW

L’Oréal România dă startul înscrierilor la Școala de Beauty Vlogging, un proiect educațional complex, dedicat noilor creatori de…