balsam

În zilele călduroase de vară, machiajul nu poate fi decât unul lejer, care să nu ne încarce tenul. Astfel, am putea alege să punem accent pe buze, colorându-le în funcţie de preferinţele noastre, iar în rest să adoptăm un look cât mai simplu şi cât mai natural.

Chiar dacă sunt tentată să înşir o listă lungă de rujuri şi lip gloss-uri care au fost lansate vara aceasta şi care îmi plac, aş vrea să ne îndreptăm atenţia asupra balsamului de buze colorat. Acesta ne învăluie buzele în nuanţa dorită dintr-o singură aplicare, fără să fie nevoie să petrecem minute în şir în faţa oglinzii ca să nu dăm greş sau să depăşim inestetic conturul. Hidratează buzele şi le conferă un aspect mătăsos şi strălucitor. Dacă mă întrebaţi pe mine, e produsul ideal pe care să îl avem la îndemână şi la birou, şi la plajă.

Cum alegi culoarea ideală a balsamului de buze

Priveşte-ţi cu atenţie buzele. Sunt roz, spre vişiniu sau spre culoarea piersicii?

E important să ţii cont de pigmentul buzelor tale şi întotdeauna să-ţi alegi un balsam de buze cel puţin la fel de pigmentat ca buzele tale naturale. Dacă alegi o culoare mai deschisă, vei părea mai degrabă palidă, ceea ce cu siguranţă nu îţi doreşti.

Dacă nuanţa naturală a buzelor tale este roz, este important să alegi tot un pigment rece pentru culoarea buzelor, adică orice nuanţă de roz, de la roz quartz, culoarea anului, până la roz bonbon. Dacă ai părul şi ochii închişi la culoare, ţi se vor potrivi şi nuanţe mai închise, de roz ciclam, mov sau vişiniu. Textura cremoasă domoleşte intensitatea culorii, aşa că nu îţi face griji că ai putea exagera.

Dacă nuanţa naturală a buzelor tale este piersiciu, ţi se potrivesc nuanţele de roşu coral, roz piersică şi cele cu bază de portocaliu, cum ar fi coral şi tangerine. Irizaţiile de auriu sau strălucirea de cupru/bronz sunt perfecte. Dacă ai părul şi ochii închişi la culoare, optează pentru nuanţe intense de maro-uri colorate. Unele nuanţe de mov îţi vor stă foarte bine, cât şi cele care imită culoarea zmeurei.

Dacă nuanţa naturală a buzelor tale este închisă. Este evident că trebuie să optezi pentru ceva cel puţin la fel de închis ca buzele tale, mai ales în cazul unui balsam de buze colorat. Culoarea va fi uşor estompată, daca alegi ceva vibrant. Ideale sunt culorile neutre de roşu cherry, diferite nuanţe de mov sau maro sepia. Alege un produs cu irizaţii argintii dacă ai o culoare deschisă a pielii şi un produs cu irizaţii aurii dacă ai tenul măsliniu sau eşti foarte bronzată.

SHOP THE STORY:

 

Foto: hepta.ro

Related Posts