Mariana Romanică ∙ July 20, 2016 ∙ 3 min read

Alberta_Ferretti

În cadrul tuturor sesiunilor de consultanţă de imagine pe care le ofer clientelor mele, pun accentul pe crearea unui look complet care include, dincolo de îmbrăcăminte şi accesorii, detalii importante despre machiaj şi coafură.  Iată care sunt cele mai potrivite look-uri pe care să le adopţi în funcţie de stilul tău.

Stilul clasic
Îţi recomand să porţi un machiaj natural, care să-ţi înfrumuseţeze trăsăturile. Poartă un ruj sau un lipgloss mai colorat, pentru a avea un look fresh, actual. Pentru machiajul de zi, înlocuieşte creionul de ochi şi mascara de culoare neagră cu produse de culoare maro închis sau gri antracit. Evită coafurile foarte bine definite sau părul prins în coc. Te pot face să pari rigidă. Foloseşte-te de o perie rotativă pentru o coafură relaxată, cu volum. Aplica ulei special pe vârfuri, pentru un păr cu aspect sănătos. Astfel, vei fi o apariţie discretă, dar chic.

Stilul casual
Pe cât de originală poate fi, din punct de vedere vestimentar, interpretarea actuală a stilului casual, pe atât de complexă este cea de beauty. Acest stil include coafuri  aparent neglijente, dar în realitate foarte elaborate. Cocuri balerină cu şuviţe de păr „uitate”, împletituri lejere, sau hair waves. Agrafele sunt ascunse, elasticelesunt mascate cu şuviţe de păr. Machiajul arată întotdeauna proaspăt, în stilul no make-up make-up.  Tehnica strobing este ideală. Ai nevoie doar de un fard de obraz cu textură cremoasă, un lip tint şi un balsam de buze pentru volum.

Stilul sexy
Pentru un look sexy care să nu fie exagerat, echilibrul între îmbrăcăminte, bijuterii, machiaj şi coafură (aş mai adăuga şi parfum) trebuie să fie perfect.  Înlocuieşte rujul roşu lucios cu unul mat sau alege o culoare intensă, în nuanţe de vin. Asortează-ţi culoarea rujului cu cea a unghiilor, pentru ca impactul să fie mai puternic, sau poartă-le negre. Alege un machiaj difuz pentru ochi, în funcţie de nuanţa irisului, care să-i scoată cu adevărat în evidenţă. Intensifică-ţi privirea cu o linie pierdută de eyeliner negru şi cu mascara pentru volum. Dacă se poate, lasă-ţi părul pe spate şi foloseşte cât mai puţine produse de fixare. Părul tău trebuie să fie deosebit de mătăsos şi plăcut la atingere.

Stilul eclectic
Mix-ul între elementele de stil şi beauty este foarte efervescent în cazul stilului eclectic. Pentru coafură se pune accentul pe finisare perfectă. Trebuie să fie bine definită şi cu elemente puţine (sau deloc). Ideal ar fi să nu distragă atenţia de la ţinută. O cărare pe mijloc şi părul întins cu placa poate fi de ajuns.  La polul opus, se potriveşte o tunsoare extremă, sau o culoare ieşită din comun. În acest caz, podoaba capilară „dă tonul” pentru îmbrăcăminte. În general, machiajul trebuie să fie complementar cu restul look-ului. Poate fi extravagant, incluzând câte un element surprinzător: mascara şi/sau eyeliner colorate, buze în nuanţe neaşteptate, glitter, sprâncene vopsite sau farduri stil curcubeu – totul e permis.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…