Alberta_Ferretti

În cadrul tuturor sesiunilor de consultanţă de imagine pe care le ofer clientelor mele, pun accentul pe crearea unui look complet care include, dincolo de îmbrăcăminte şi accesorii, detalii importante despre machiaj şi coafură.  Iată care sunt cele mai potrivite look-uri pe care să le adopţi în funcţie de stilul tău.

Stilul clasic
Îţi recomand să porţi un machiaj natural, care să-ţi înfrumuseţeze trăsăturile. Poartă un ruj sau un lipgloss mai colorat, pentru a avea un look fresh, actual. Pentru machiajul de zi, înlocuieşte creionul de ochi şi mascara de culoare neagră cu produse de culoare maro închis sau gri antracit. Evită coafurile foarte bine definite sau părul prins în coc. Te pot face să pari rigidă. Foloseşte-te de o perie rotativă pentru o coafură relaxată, cu volum. Aplica ulei special pe vârfuri, pentru un păr cu aspect sănătos. Astfel, vei fi o apariţie discretă, dar chic.

Stilul casual
Pe cât de originală poate fi, din punct de vedere vestimentar, interpretarea actuală a stilului casual, pe atât de complexă este cea de beauty. Acest stil include coafuri  aparent neglijente, dar în realitate foarte elaborate. Cocuri balerină cu şuviţe de păr „uitate”, împletituri lejere, sau hair waves. Agrafele sunt ascunse, elasticelesunt mascate cu şuviţe de păr. Machiajul arată întotdeauna proaspăt, în stilul no make-up make-up.  Tehnica strobing este ideală. Ai nevoie doar de un fard de obraz cu textură cremoasă, un lip tint şi un balsam de buze pentru volum.

Stilul sexy
Pentru un look sexy care să nu fie exagerat, echilibrul între îmbrăcăminte, bijuterii, machiaj şi coafură (aş mai adăuga şi parfum) trebuie să fie perfect.  Înlocuieşte rujul roşu lucios cu unul mat sau alege o culoare intensă, în nuanţe de vin. Asortează-ţi culoarea rujului cu cea a unghiilor, pentru ca impactul să fie mai puternic, sau poartă-le negre. Alege un machiaj difuz pentru ochi, în funcţie de nuanţa irisului, care să-i scoată cu adevărat în evidenţă. Intensifică-ţi privirea cu o linie pierdută de eyeliner negru şi cu mascara pentru volum. Dacă se poate, lasă-ţi părul pe spate şi foloseşte cât mai puţine produse de fixare. Părul tău trebuie să fie deosebit de mătăsos şi plăcut la atingere.

Stilul eclectic
Mix-ul între elementele de stil şi beauty este foarte efervescent în cazul stilului eclectic. Pentru coafură se pune accentul pe finisare perfectă. Trebuie să fie bine definită şi cu elemente puţine (sau deloc). Ideal ar fi să nu distragă atenţia de la ţinută. O cărare pe mijloc şi părul întins cu placa poate fi de ajuns.  La polul opus, se potriveşte o tunsoare extremă, sau o culoare ieşită din comun. În acest caz, podoaba capilară „dă tonul” pentru îmbrăcăminte. În general, machiajul trebuie să fie complementar cu restul look-ului. Poate fi extravagant, incluzând câte un element surprinzător: mascara şi/sau eyeliner colorate, buze în nuanţe neaşteptate, glitter, sprâncene vopsite sau farduri stil curcubeu – totul e permis.

Foto: hepta.ro

Related Posts