Bianca Nuțu ∙ December 19, 2017 ∙ 3 min read

În redacția A list magazine s-au purtat nenumărate discuții despre machiajul de sărbători. În funcție de produsul preferat, fiecare dintre noi și-a stabilit un look. Andreea  nu voia să renunțe la rujul roșu, cu textură mată și extrem de pigmentată. Eu voiam glitter pe pleoape. Alina era curioasă cum să îmbine culorile din paleta Heat de la Urban Decay pentru un smokey eyes de efect, iar Cătălina voia să experimenteze o nuanță vibrantă de roz.
Ca să știm să le folosim corect, am rugat-o pe Ana Maria Grigore, make-up artist să vină la noi la birou și să ne predea o lecție scurtă de auto-machiaj-de altfel, unul dintre serviciile pe care Ana le oferă tuturor celor care vor să învețe pas cu pas machiajul care li se potrivește și să-l realizeze oricând, fără să depindă de o programare sau o vizită la studio.
Cu multă răbdare (nu degeaba e și trainer și ține cursuri de make-up), Ana ne-a arătat cum folosim corect rujurile, fardurile și glitter-ul pe care voiam musai să le includem în machiajul de sărbători.
Andreea e îndrăgostită iremediabil de rujul lichid mat Matte Stain de la Melkior. Dacă vreți să purtați buze roșii în noaptea dintre ani, țineți cont de o regulă simplă. Tips: Rujul roșu se aplică foarte ușor dacă înainte conturezi buzele cu un creion în nuanța naturală. Astfel, va fi mult mai ușor să obții buze roșii perfect conturate, ghidându-te după linia trasată în nuanța naturală.
Eu, una nu puteam vorbi despre machiaj de sărbători fără să mă gândesc la un look spectaculos în timp record. Asta presupune obligatoriu să adaug glitter auriu pe pleoape. Glitter Brilliance în nuanța Gold de la NYX m-a tentat de multe ori, doar că mă temeam că ,neștind să îl folosesc corect, voi arăta ridicol. Dilema a fost însă rezolvată. Tips: Folosește un primer special pentru ca glitter-ul să nu migreze și să rămână pe pleoape până la demachiere. Aplică o cantitate mică de primer, după care tapotează glitter puțin câte puțin până cînd cuprinzi toată suprafața pleoapei mbile
Alina ne-a anunțat de la început că vrea să învețe cum să îmbine culorile din paleta Heat de la Urban Decay pentru un smokey eyes rapid și intens. Tips: Mai întâi aplică un creion pe pleoapa inferioară și superioară, difuzându-l bine cu pensula de blending. Eu am ales ca bază o nuanță de maro ciocolatiu peste care am aplicat fardul El Fuego din paletă. L-am tapotat ușor peste creion, pe ambele pleoape superioare și inferioare, insistând la baza genelor și difuzând foarte bine marginile. Pe prima treime a pleoapei superioare am aplicat nuanța Lumbre pentru un efect ușor metalic.
Cătălina a vrut să încerce ceva nou și a mizat pe rujul Pink Pidgeon de la MAC, care promitea o culoare vibrantă de roz a buzelor.Tips: Avantajul tenului deschis la culoare, ca de porțelan este că acceptă nuanțele de ruj bonbon spre fuchsia, acestea arătând cu adevărat spectaculos. Dacă ai și ochii verzi sau albaștri, rezultatul va fi și mai impactant. Dacă nu ești obișnuită să folosești un contur înainte, aplică rujul pe buze până la margini și apoi, cu un creion cu un ton mai închis, trasați ușor conturul buzelor.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Tipsuri de beauty de la Alexia Eram #NewYearSkinResolution (VIDEO)

Alexia Eram ne spune care sunt trucurile ei atunci când vine vorba de frumusețea și sănătatea tenului și…

Cum a fost la evenimentul de lansare a primului card Visa Platinum Business  – Raiffeisen Bank (VIDEO)

Raiffeisen Bank a lansat primul card Visa Platinum Business, ocazie cu care a organizat o serată specială la Le Chateau,…

Trend Challenge – Cele mai cool ținute de ski de la 4F

YOU FALL. YOU STAND. YOU WALK. YOU SMILE În sezonul toamnă-iarnă, brandul 4F susține activitatea fizică fără limite!…

Tipsuri de beauty de la Ana Petcu #NewYearSkinResolution (VIDEO)

Ana Petcu, unul dintre cei mai în vogă influenceri de la noi, vine să ne spună care sunt trucurile…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…