Știai că uleiul de lavandă are calități antiseptice și antibacteriene cu beneficii multiple în îngrijirea pielii și a părului?

Lavanda este folosită ca ingredient de bază în ritualurile de înfrumusețare și în medicina tradițională de secole. Pe lângă faptul că miroase minunat, uleiul parfumat de lavandă deține și numeroase proprietăți curative, antiseptice și antiinflamatorii.

5 produse cu lavandă pe care să le pui în coș, după ce afli toate calitățile uleiului de lavandă:

Bath & Shower Gel cu lavandă și mușețel de la Grace Cole, 39 lei

Șampon cu extract de lavandă pentru toate tipurile de păr de la Wash & Go, 15 lei

Masca șervetel Hydrabomb cu extract de lavandă de la Garnier, 12 lei

Ulei Roll-on Lavandă de la Mayie, 29 lei

Ulei de masaj cu lavandă de la Weleda, 75 lei

De la repararea vârfurilor despicate, până la vindecarea pielii și repararea cicatricilor și a cicatricilor, uleiul de lavandă este tot mai căutat de industria de beauty, la fel și de persoanele care sunt atente la sănătatea și frumusețea pielii și a părului. Cercetăril recente efectuate de WeThrift arată că, în ultima lună, căutările de ulei de lavandă au crescut cu 97%. Grăbește-te să afli de ce este un ingredient atât de căutat printre produsele de beauty!

5 motive să folosești uleiul de lavandă

  • Stimulează creșterea părului

Rărirea și căderea părului pot fi cauzate de mulți factori diferiți, inclusiv un styling incorect sau abuziv, genetică, hormoni, medicamente și stres. Proprietățile antimicrobiene din lavandă pot ajuta la menținerea unui scalp mai curat, esențial pentru creșterea părului și este benefic în combaterea alopeciei. Compușii chimici din uleiul de lavandă pot, de asemenea, reduce inflamația și ajută creșterea părului. Uleiul de lavandă menține scalpul sănătos, hrănind foliculii de păr, în plus, poate lupta împotriva ruperii și a vârfurilor despicate, menținând șuvițele puternice de la rădăcină până la vârf.

  • Tratează mătreața

Mătreața este o afecțiune cronică care apare atunci când scalpul devine uscat, roșu, iritat și produce, în exces, celule moarte ale pielii. Se poate agrava în perioadele de stres, boală și poate fi chiar declanșată când vremea devine rece și uscată. Proprietățile naturale antifungice și antiseptice ale uleiului de lavandă pot împiedica creșterea bacteriilor și ciupercilor pe scalp. În combinație cu beneficiile antiinflamatoare, poate ajuta la calmarea mâncărimii și uscăciunea scalpului și la combaterea mătreții sau a infecțiilor comune ale scalpului.

  • Calmează pielea uscată

Mâncărime, inflamație, umflare și crăpare a pielii? Indiferent dacă afecțiunea pielii este ușoară sau severă, pielea poate avea pete roșii cu mâncărimi, zone iritate. Lavanda are proprietăți antifungice și poate reduce inflamația, ajutând la calmarea pielii. Proprietățile antiseptice ale lavandei pot ajuta la accelerarea procesului de calmare și reparare.

  • Previne ridurile

Uleiul de lavandă este renumit pentru proprietățile sale de întinerire a pielii, întârziind apariția liniilor fine, a petelor și ridurilor. Bogat în antioxidanți, acest ulei ajută la stimularea activității proceselor antioxidante naturale ale corpului și ajută la combaterea radicalilor liberi.

  • Detoxifică și reduce acneea

Uleiul de lavandă are proprietăți care ajută la uciderea bacteriilor, îmbunătățind sănătatea generală a pielii afectate de acnee.

Foto: PR, pexels.com

Related Posts