Maria Stefan ∙ September 30, 2019 ∙ 2 min read

Acneea este o afecțiune care apare atât în rândul adolescenților cât și în rândul adulților. Contrar anumitor păreri, ea nu este contagioasă, dar nici nu dispare de la sine. Cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă ai acnee este să te adresezi unui medic dermatolog și să ai o rutină de îngrijire adecvată. Anumite obiceiuri pot înrăutăți situația, așadar iată 6 factori care agravează acneea.


Nu îți cureți pielea corect

Prin curățarea necorespunzătoare a pielii, porii se pot înfunda deoarece încep să acumuleze grăsimi, facilitând formarea punctelor negre și dezvoltarea de coșuri. Fața trebuie spălată de cel puțin 2 ori pe zi, atunci când te trezești și mai ales înainte de somn, pentru a elimina excesul de murdărie de pe piele.

Folosești produse nepotrivite

Utilizarea produselor hidratante foarte grase, care nu sunt ideale pentru fiecare tip de piele, favorizează și crește formarea de pete negre și coșuri. În schimb, ar trebui să încerci întotdeauna produse specifice pentru tipul de piele, care sunt numite “non-comedogene”, deoarece scad tendința de a înfundă porii pielii.

TIPS: Atunci când îți demachiezi tenul alege o apă micelara dedicată acestei afecțiuni precum Bioderma Sebium H20

Ai o dietă bogată în carbohidrați și lactate

O dietă bogată în carbohidrați și lactate este exact alimentația de care nu ai nevoie. Laptele, dulciurile, carbohidrații și alimentele prăjite, pot spori șansele de a forma acnee, deoarece, modifică producția hormonala și stimulează inflamarea pielii și formarea de acnee. acne

Stresul

Efectele stresului excesiv sau ale unor emoţii puternice, precum suferinţa şi furia, asupra corpului nostru nu sunt înţelese în totalitate. Există în prezent dovezi conform cărora pierderea recentă a unei persoane apropiate poate fi cauza dezvoltării anumitor cancere, şi astfel nu este imposibil că nişte emoţii foarte mari să afecteze pielea unei persoane predispuse la boli de piele.

Uleiurile

Uleiurile esențiale, uleiul de cocos sau uleiurile industriale pot agrava acneea, mai ales dacă vin în contact cu pielea predispusă la acnee.

TIPS: Pentru hidratarea tenului acneic poți folosi crema La Roche Posay Effaclar Mat. Nu doar că nu conține niciunul dintre ingredientele care ți-ar putea bloca porii cauzând acnee, însă are de asemenea proprietăți de reglare a producției de sebum..

Materialele sintetice

Bretelele de la sutien, bentițele sau eșarfele din materiale sintetice pot avea un efect negativ asupra pielii. În general, materialele care nu permit pielii să respire sunt de evitat deoarece favorizează acumularea transpirației, iar astfel se creează un mediu propice pentru dezvoltarea acneei.

 

Related Posts

Noutățile verii: parfumuri de purtat în serile toride

Dacă pentru plajă cel mai bine este să uiți de parfum și să folosești SPF-urile, pentru serile calde,…

Scarlett Johansson împărtășește rutina ei de beauty și de îngrijire

Scarlett Johansson (38 de ani) a împărtășit rutina ei de beauty și de îngrijire, care cuprinde somn, masaj…

House of Wella, Celebration Gala – 30 de ani în România

Pe 30 mai, Wella Professionals România a fost gazda unui show de lumină, culoare și hairstyling spectaculos, prezentând…

7 ingrediente care îți pot distruge pielea, în timpul verii

Există un motiv foarte bun pentru care trebuie să îți schimbi un pic rutina îngrijirii, în timpul verii:…

7 parfumuri provocatoare, care sparg orice tabu

Parfumul nu înseamnă numai note de patchouli, vanilie, trandafir și iasomie. Există și latura conceptuală a parfumeriei, care…

Timothée Chalamet, noul ambasador Chanel

Actorul Timothée Chalamet este noua imagine Bleu de Chanel. Actorul franco-american în vârstă de 27 de ani a…

Corectarea micilor imperfecțiuni. 4 tratamente noi de încercat acum

Să te simți mai bine tu cu tine, la orice vârstă, este cea mai bună idee din acest…

Știai că tenul gras îmbătrânește mai greu? Și nu este singurul avantaj!

Există și câteva dezavantaje, atunci când ai tenul gras, mai ales dacă rutina de îngrijire nu este una…

Obiceiurile proaste care îți distrug pielea. Toți le avem. Cum scăpăm de ele?

Orice rutină de îngrijire a pielii poate include obiceiuri rele pe care le repetăm (uneori) fără să ne…

Honey skin: ce anume din produsele apicole transformă radical pielea

Persoanele care folosesc pe termen lung produsele obținute cu bunăvoința albinelor susțin că observă transformări vizibile ale calității…