Gucci

Simple, dar de efect. Vorbim, desigur, despre regulile enumerate mai jos, care fac să nu mai conteze că nu am descoperit încă reţeta tinereţii fără bătrâneţe. (Foto: Gucci SS 16)

1. Mâini decorate cu inele şi manichiură ireproşabilă. Există chiar şi un studiu care arată că femeile care poartă lac de unghii sunt percepute ca fiind mai tinere doar în baza acestui aspect. Fă-ţi un obicei din a te programa în avans la manichiură, astfel încât să ai întotdeauna unghiile impecabile, mereu îngrijite. Poartă în geantă o cremă pentru mâini şi un ulei pentru cuticule, pentru un refresh instantaneu.

2. Şuviţe de blond prin păr. Deschide-ţi culoarea părului astel încât să pară că ai câteva şuviţe decolorate de soare. Există o explicaţie logică: părul se închide în mod natural la culoare pe măsură ce înaintăm în vârstă. Bărbaţii, în special, percep femeile cu părul deschis la culoare ca fiind mai tinere decât sunt în realitate. Înlocuieşte, aşadar, tehnica de vopsit ombré sau într-o singură culoare cu tehnica balayage sau cu babylights. Rezultatul va fi un păr cu aspect natural, care îţi va îndulci trăsăturile şi te va face să radiezi.  Aceste tehnici estompează rădăcinile crescute și firele albe, dând un aspect îngrijit al părului pentru mai mult timp.

3. Poartă un parfum fresh care să conţină grepfrut. Când cineva îşi face o părere despre noi, întotdeauna ţine cont şi de miros. Un studiu realizat de Smell & Taste Institute din Chicago a demonstrat că femeile care au purtat un astfel de parfum au fost percepute ca având, în medie, cu 7 ani mai puţin decât vârsta reală. Alege un parfum care să conţină acest ingredient în compoziţie, în special ca notă de vârf. Dacă vrei ca mireasma să te învăluie, poţi completa colecţia cu o loţiune de corp din aceiaşi gamă.

4. Zâmbet de Hollywood. Dantura albă, imaculată, contribuie la un aspect întinerit cu cinci ani. Unul dintre semnele neplăcute a trecerii anilor este îngălbenirea naturală a dinţilor, din cauza alimentelor pe care le consumăm. Ei îşi pierd şi din strălucire, pe măsură ce smalţul se subţiază, ceea ce sporeşte efectul unui zâmbet tern. O pastă de dinţi cu efect de albire sau un tratament profesional de albire al dinţilor este cea mai bună soluţie. Există tratamente inclusiv pentru aplicare nocturnă, acasă, periaj profesional realizat la un cabinet stomatologic  sau tratamente cu laser, la clinici specializate.

5. Aspectul pielii. Femeile cred că ridurile sunt de vină pentru un aspect îmbătrânit, dar studiile arată altceva. Adevăratul motiv pentru care oamenii ne percep mai în vârstă are legătură cu cu nuanţa pielii: un ten cu aspect uniform este considerat semn al tinereţii. Investeşte într-un fond de ten de calitate. Adaugă un corector şi un anticearcăn din aceiaşi gamă şi asigură-te că toate produsele au un grad ideal de acoperire, în funcţie de nevoile tale. Evită efectul de mască alegând culoarea fondului de ten în funcţie de culoarea pielii din zona gâtului.

Foto: hepta.ro

Related Posts