Penelope Cruz

E normal să-ţi doreşti să arăţi cât mai bine, indiferent de vârstă. La fel cum nu-i o noutate că femeile fac o pasiune pentru produsele cosmetice care le înfrumuseţează. Dar dacă ţinem cont de faptul că frumuseţea vine din interior, perspectiva alimentelor pe care le consumăm se schimbă radical. Tot ceea ce mâncăm ne influenţează şi aspectul pielii, aşa că cel mai bine este să ştim exact care ne sunt aliaţii.  Astăzi povestesc despre cinci superalimente şi puterile lor magice. Nu, nu sunt cele mai apetisante, dar fac minuni pentru ten.

Apa de cactus

Când te pierzi în deşert şi eşti foarte însetat, un cactus îţi poate salva viaţa. Cel puţin aşa se întâmplă în filmele cu cowboy. În viaţa de zi cu zi, ţi s-ar face rău instant dacă ai bea apa stoarsă direct din plantă.  Apa de cactus disponibilă în comerţ e rezultată din fructul cactusului, are gust revigorant şi oferă o mulţime de beneficii pentru frumuseţe. Bogată în antioxidanţi puternici, apa de cactus detoxifică şi revitalizează pielea. Rezultatul? Tenul devine foarte luminos, ca atunci  când debordezi de sănătate şi eşti odihnită. În plus , reduce cearcănele considerabil. Studiile arată că extractul de cactus poate ajuta la combaterea efectelor razelor UV şi contribuie la reglarea cantităţii de zahăr din sânge

Clorofila
Considerată aur lichid în lumea nutriţiei, clorofila este o substanţă benefică pentru corpul uman. Concentraţia bogată de antioxidanţi ajută la producerea celulelor roşii, ceea ce se traduce printr-o strălucire superbă a pielii. Poţi consuma clorofilă lichidă, pe care să o adaugi pur şi simplu în apă, cu puţină mentă. Va fi un beauty drink perfect.

Ghee

Unt, mai exact, dar purificat. Este o reţetă indiană care, comparată cu cea clasică, are o concentraţie ridicată de Omega 3 şi vitamina K. Astfel, acest super aliment ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi previne apariţia vânătăilor. Cei care consumă deja acest produs îl asociază cu un boost de energie, diminuarea imperfecţiunilor pielii şi ochi mai luminoşi.

Salata Kalettes

Un produs vegetal hibrid, care a reieşit în urma mix-ului dintre napi şi varza de Bruxelles. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi K, acest super aliment îmbunătăţeşte calitatea colagenului. Apoi, are o multitudine de efecte pozitive asupra vaselor de sânge, menţinându-le sănătatea şi contribuind la diminuarea sensibilităţii vasculare.

Frunzele de broccoli
Cu un aport mai mare de calciu, frunzele de broccoli sunt magice pentru structura noastră osoasă. Menţinute sănătoase, oasele puternice întârzie apariţia pielii lăsate şi a ridurilor. Un fel de botox natural, mai ales dacă luăm în calcul că o porţie de frunze de broccoli asigură necesarul zilnic de calciu al unui adult.

Foto: hepta.ro

 

Related Posts