mare plaja

Ideea de vacanţă ne induce o stare de euforie şi entuziasm,  care cu siguranţă este benefică pentru starea noatră generală. Nu te lăsa însă dusă de val atunci când îţi pregăteşti bagajul. Mai jos ai detalii despre ce trebuie să iei neapărat cu tine, astfel încât ritualul tău de beauty să fie complet.

1. Machiajul. Asigură-te că ai în  portfard o mascara waterproof şi un demachiant bifazic. Pe plajă nu este indicat să porţi machiaj, dar dacă ai nevoie de mai multă culoare, atunci să fie pe buze. Apelează la un lip stain în nuanţa favorită, peste care să adaugi un lipgloss cu SPF.

2. Pălăria. Optează pentru un model maxi, cu boruri ample. Îţi va proteja atât chipul, decolteul şi umerii –  zonele care au cel mai mult de suferit din cauza arsurilor solare. În plus, vei fi cea mai chic, mai ales dacă adaugi şi o pereche de ochelari de soare.

3. Protecţia SPF. Gândeşte-te care va fi programul tău de plajă şi alege în funcţie de asta produsul pentru protecţie solară adecvat. Poate fi un ulei bronzant cu SPF mediu dacă ai pielea mai închisă la culoare, o loţiune cu protecţie ridicată, dacă ai pielea mai albă şi vrei să petreci mai mult timp pe şezlong, sau un spray cu absorbţie rapidă în cazul în care îţi place să stai mai mult în apă. Nu uita de crema specială cu SPF pentru faţă.

4. Pregăteşte-te să ai un beauty case dedicat în exclusivitate părului tău, pentru că la mare trebuie să îi acorzi atenţie deosebită. Razele soarelui şi apa mării îl afectează, deci cel mai bine este să te pregăteşti din timp. Elasticele şi agrafele te vor ajuta să îl ţii tot timpul prins în coadă sau coc, un spray special îl va proteja de razele soarelui şi un şampon pentru uz frecvent din gama ta preferată te va ajută să araţi minunat zi de zi.

5.  Ai grijă de pielea ta chiar şi după soare. Pune-ţi  în bagaj o cremă specială după soare, un body butter şi o loţiune de corp cu particule strălucitoare.  Jocă-te cu diferitele texturi în fiecare zi, îmbină-le cu un parfum oriental şi cu multă apă termală. Vei arăta ca o zeiţă la sfârşitul vacanţei, după un asemnenea răsfăţ.

Foto: hepta.ro

Related Posts