Versace

Aspectul pielii depinde într-o măsură covârşitoare de felul în care o îngrijim, nu doar de moştenirea genetică. Iar norocoasele, care nu folosesc straturi generoase de fond de ten pentru a masca imperfecţiunile tenului, ştiu că un ten frumos are nevoie de atenţie constantă. În plus, au în comun cinci obiceiuri sănătoase. Dacă le respecţi, vei descoperi că nu te angajezi într-o misiune imposibilă şi că pielea ta poate străluci de sănătate. (Foto: Versace FW16)

Foloseşte produse speciale pentru fiecare zonă a feţei

E important să ştii că fruntea, pomeţii, obrajii, bărbia, nasul sau conturul ochilor au nevoie  de produse diferite de skincare. Dacă îţi doreşti o piele perfectă, tratează fiecare problemă cu care te confrunţi, personalizând îngrijirea în funcţie de fiecare zonă. Practic, nu vei mai aplica o cremă sau un ser pe întreaga faţă, ci vei folosi produse diferite sau speciale pentru zonele respective.

Aplică o cremă cu SPF zilnic

Şi nu, BB cream-ul cu SPF 15 nu face faţă razelor UV. Tocmai de aceea, pe lângă crema de zi şi produsele de machiaj cu SPF, din trusa ta nu trebuie să lipsească o cremă specială cu factor de protecţie ridicat, pe care să o foloseşti zilnic, indiferent de anotimp. În plus, atunci când te expui la soare, ţine cont de sfatul dermatologilor şi reaplică această cremă o data la două ore.

Împrieteneşte-te cu cremele cu antioxidanţi
Mă refer la produsele speciale cu antioxidanţi, care se aplică direct pe piele, pentru a o proteja. Poluarea, praful şi fumul de ţigară sunt doar câteva dintre exemplele de factori externi care dăunează aspectului pielii. Aceştia atacă elastina şi colagenul, ceea ce duce la apariţia mai rapidă a ridurilor.

Demachiază-te, fără excepţii
Zilnic, e obligatoriu să îţi cureţi tenul cu meticulozitate. Este vorba despre a îndepărta atât machiajul, cât şi impurităţile. Modul ideal de a face acest lucru este să foloseşti produsele corecte pentru ochi, ten şi buze. După demachierea clasică, îţi recomand să foloseşti apă micelară sau gel pentru curăţare. În plus, nu uita să îţi exfoliezi pielea o dată pe săptămână.

Cunoaste-ţi tenul
În primul rând, pentru a avea grijă de pielea ta aşa cum trebuie, este ideal să ştii ce tip de ten ai şi să îţi adaptezi regimul de skincare în funcţie de asta. Cea mai mare greşeală pe care o comit cel mai des femeile este să cumpere produse de care nu au nevoie şi care nici măcar nu li se potrivesc.

Foto: hepta.ro

Related Posts