A List Magazine ∙ August 24, 2023 ∙ 4 min read

Calitatea părului fin, de cele mai multe ori, nu conferă părului volumul potrivit, dar cu tunsorile fine potrivite vei putea îmbunătăți aspectul unui păr subțire, cu precauții precise și calibrate. 

Părul fin este, de fapt, în general mai delicat și, deși permite o modelare ușoară, coafura trebuie refăcută în scurt timp. În plus, un păr fin, subțire și scurt, are nevoie de îngrijire mult mai frecventă decât tăieturile medii și lungi. Motivul este destul de intuitiv: tunsoarea scurtă este o tunsoare care „durează” mai puțin, având în vedere că părul tinde să crească, „distrugând” aspectul pe care poate l-ai creat cu doar 10 zile înainte. 

Pe scurt, dacă vrei să abordezi tunsorile scurte, fii pregătită să te întorci la coafor puțin mai des decât ai făcut-o cu părul mediu sau lung.

Cum ai grijă de părul fin și subțire? 

Pe lângă tunsoarea potrivită, revizuiește-ți și ritualul de îngrijire. Dacă ai părul fin, foarte subțire, care se aplatizează, mai ales vara, în condiții de căldură mare, atunci ar trebui să încerci coafuri care îl vor face să pară mai voluminos.

Din fericire, cel mai bun prieten al femeilor cu părul fin și subțire este șamponul uscat, care le poate ajuta să obțină mai multe coafuri, altele decât cocuri lejere sau simple cozi.

Alege un șampon special care să îl întărească și să îl facă rezistent la rupere. Proteinele din mătase, uleiul de avocado și de migdale sau extractul de bambus se numără printre ingredientele care fortifică șuvițele, le oferă structură și fac părul mai ușor de stilizat!

Totodată, există și câteva trucuri de styling la care poți apela pentru o coafură impecabilă! De asemenea, dacă vrei să îi dai părului mai mult volum, apelează la instrumente de styling care să nu îl degradeze și să nu îi afecteze sănătatea. „În primul rând, alege cu grijă produsele pe care le folosești: ai nevoie de un balsam light și de o spumă de păr asemănătoare, care sa dea corpolență părului și să nu îl încarce. Apoi, usucă părul cu capul în jos. Dotează-te cu o perie plată pe care să o folosești contrar sensului de creștere al părului pentru a căpăta volum”, recomandă Dudu Cumpăt, stilist Londa Professional.

De acum, nimic nu-ți mai stă în cale să încerci noi coafuri care să te pună în valoare și să te facă să te simți în cea mai bună formă. 

Iată 5 cele mai potrivite pentru un păr fin și subțire:

Coc Chignon

Un coc clasic nu se va demoda vreodată! Acesta este un tip de coafură recomandat în principal celor cu păr mediu-lung. Cocul Chignon reușește perfect să scoată în evidență trăsăturile feței și să ofere un aer sofisticat posesoarei. Keira Knightly este exemplul ideal în acest sens.

Wave-uri lejere

Și mai mult volum? Wave-urile lejere obținute cu ajutorul ondulatorului sau al bigudiurilor oferă mai mult volum. Deși este un look inspirat din anii 50, acesta reușește să facă furori și în timpurile actuale.

Look de sirenă

O adevărată sursă de inspirație, acesta este și look-ul pentru care a optat Dakota Fanning. Aceste bucle wavy scot în evidență, cu ușurință, trăsăturile și oferă mai multă dimensiune.

Părul dat într-o parte

Mereu la îndemână, această coafură simplă ajută la scoaterea în evidență a maxilarului și pomeților. În plus, se potrivește perfect, indiferent de vârstă.

Accesorii în păr

Într-una din aparițiile sale, Diane Kruger a optat pentru un coc lejer completat de accesorii. Încearcă și tu! Poți alege orice se potrivește ținutei tale dacă vrei un plus de efect. Sursa FOTO: Hepta

Related Posts

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…