Beauty Trends. Totul despre tendințele actuale în makeup & hair

Fie că şi-au pus în practică talentul şi creativitatea la Paris, Milano, Londra sau New York, sezonul acesta, make-up artiştii de la Fashion Week au avut ceva în comun: obsesia pentru glitter. Cu cât analizăm mai mult lookul modelelor care au defilat pe podium, cu atât ne dăm seama că machiajul primăverii şi al verii stă sub semnul lui „Cât mai strălucitor, vă rog!”. Şi totuşi, efectul nu este unul exagerat şi nici kitch. Dimpotrivă. Pleoapele lucesc discret (vezi machiajul de la prezentarea Topshop), glittery eyelids devenind noul cuvânt cheie. Pietrele preţioase aplicate pe centrul liniei conjunctive (Emporio Armani) sau bijuteriile aplicate de jur împrejurul ochilor sau pe buze (Dries Van Noten) se regăsesc în dimensiuni mini, dar efectul este mai mult decât surprinzător. Atenţie însă! Când te vei juca cu farduri cu textură diamanté sau pietricele strălucitoare pentru a obţine un astfel de make-up, asigură-te că tenul este perfect curat.

MERMAID HAIR, tendinţa majoră a verii lui 2017, care detrona culorile clasice şi uniforme de păr şi le înlocuia cu amestecuri de roz, albastru, verde sau violet, continuă să se menţină în topul preferinţelor experţilor din industria de beauty şi în noul sezon. Lucrurile iau însă o întorsătură mai matură, părul capătând astfel culoarea petrolului. Sam McKnight, celebrul hairstylist din spatele show-ului de la Fendi, recunoaşte că nu a fost tocmai uşor să coloreze şuviţele astfel încât să facă ape de culoare, care să varieze de la tonuri de acvamarin la unele de verde închis. Chiar dacă vorbim despre un breton fals, aplicat ulterior modelelor. Provocarea specialistului a fost să se adapteze eyeliner-ului Petrol-like-effect, realizat de make-up artistul Peter Philips. Privirea grafică se potriveşte perfect cu părul strâns într-un ponytail clasic, cu cărare într-o parte şi breton asimetric.

În 2018, effortless chic nu mai este doar un concept pe care îl asociem cu pariziencele, ci devine literă de lege şi ne dictează look-urile de zi cu zi. Pe podium se aduce din nou tribut frumuseţii naturale, iar show-ul pentru Balmain este cel mai indicat catwalk pentru exemplificarea tendinţelor. Nu ai cum să nu îţi doreşti pielea glowy a modelelor, sprâncenele „domesticite” sau buzele în nuanţe naturale, în faţa cărora nimeni nu ar rezista tentaţiei să nu le sărute. Nici coafura nu ar trebui să îţi mai ia prea mult timp, indiferent de ocazia pentru care te pregăteşti. Cu o singură condiţie: podoaba ta capilară să strălucească de sănătate.