Beauty trend: unghii mate

tommy_hilfiger_hepta_679314

Matte is the new black. Este fără îndoială deviza noului sezon. Pe catwalk-urile din întreaga lume, am remarcat deja predilecţia către texturile mate, fie că vorbim de rujuri, farduri de pleoape sau lacuri de unghii. Dacă mă întrebaţi pe mine, o manichiură mată face diferenţa şi atrage mai multe priviri decât una cu glitter aplicat în exces.

nou-oja-mata-melkior-3

Iniţial, când Alina Cuzuban, nail artist Melkior mi-a propus să renunţ la alb şi negru shiny  în favoarea unui lac de unghii mat, am fost uşor reticentă. Nu mă întrebaţi de ce, dar asociam textura mată cu ceva banal şi insipid, ca orice e lipsit de strălucire. După ce m-am convins ce efect are o astfel de manichiură, am făcut o adevărată obsesie. Iar acum, odată cu lansarea noilor lacuri de unghii mate de la Melkior, mi-e extrem de greu să mă decid pentru o singură nuanţă. Să fie Saphir, Onix, In Love, Grenat sau Agate?

nou-oja-mata-melkior-1Noua colecţie de la Melkior respectă întocmai tendinţele în materie de culori. Sunt însă alte multe alte motive care m-au convis să devină fidelă acestui brand. Lacurile de unghii Melkior sunt rezistente, pigmentate, se usucă rapid şi asigură o acoperire foarte bună. Sticluţa are o formă ergonomică, capac anti-alunecare şi este prevăzută cu pensulă lată pentru aplicare rapidă. În plus, ojele sunt disponibile atât în flacoane de 15 ml, cât şi de 4,5 ml ceea ce le face a fi ideale de strecurat în geantă sau luat cu noi, în vacanţă.

nou-oja-mata-melkior-4

Tips  & Tricks

Dacă optezi pentru un lac de unghii mat (şi sper să o faci), ţine cont de următoarele sfaturi:

Când aplici lacul de unghii mat, asigură-te că ai unghia degresată (şi să fie curăţată în cazul unghiei exfoliate).

Foloseşte mai întâi o bază pentru protecţia unghiei şi abia apoi, aplică oja.

Pentru un efect foarte mat al manichiurii, aplică mai întâi un strat subţire de lac de unghii mat, aşteaptă să se usuce şi revino cu aplicarea unui nou strat la fel de subţire.

Foto: hepta.ro