Beauty looks pentru toamnă: 6 moduri alternative de a aplica mascara

vivienne_westwood_hepta_682815

Folosesc mascara de atât de mulţi ani, încât aplicarea ei a devenit de multă vreme un lucru pe care îl fac pe pilot automat. Am o presimţire că nu sunt singura. E simplu să aplici zi de zi aceeaşi tehnică învăţată în adolescenţă şi perfecţionată de-a lungul timpului, astfel încât tot procesul de îmbrăcare a genelor cu mascara să dureze numai câteva secunde. Şi nu e nimic greşit în asta. Însă este păcat să nu explorezi din când în când nişte tehnici noi, mai ales când este vorba despre unele care nu necesită cine ştie ce pricepere de makeup artist, sau o durată mai îndelungată decât procesul clasic.

Te poţi inspira de pe podiumurile prezentărilor pentru sezonul toamnă/iarnă 2016 în ceea ce privește câteva look-uri extrem de simplu de realizat, dar care au un efect inedit prin faptul că sunt uşor diferite faţă de stilul clasic de machiaj al genelor:

Ochi de păpuşă

Inspiraţie: Mary Katrantzou

Mary Katrantzou Backstage Fall/Winter 2016

Cum obţii look-ul: Pentru nişte ochi mari de păpuşă precum cei ai modelelor din show-ul Mary Katrantzou, este nevoie de gene false, însă nu din cele dintr-o singură bucată. În schimb, optează pentru cele individuale, şi aplică, pentru un look cât mai natural, câteva la baza pleoapei superioare, în special în mijlocul ochiului, chiar deasupra globului ocular. Defineşte-le apoi cu un strat de mascara incoloră pe care o aplici trăgând de aplicator în sus, şi nu în lateral.

Focus pe genele de jos

Inspiraţie: Vivienne Westwood

Vivienne Westwood Backstage Fall/Winter 2016

Cum obţii look-ul: Concentrează aplicarea mascarei pe genele de jos, aplicând mai multe straturi şi punctând linia pleoapei inferioare cu un strat neglijent de mascara trasat cu vârful aplicatorului. Genele de sus pot rămâne ori nedate cu mascara, ori învelite într-un singur strat cu ajutorul unui aplicator care nu încarcă genele cu prea mult produs.

Grunge Style

Inspiraţie: Christian Dior

Christian Dior Backstage Fall/Winter 2016

Cum obţii look-ul: Aşa-numitele spider lashes” obişnuiau să fie spaima tuturor, un semn că posesoarea lor nu ştie cum să aplice mascara corect. Din păcate, trendul acesta nu era în vogă în vremea în care eu abia învăţăm să mă machiez, însă acum, look-ul este extrem de apreciat. Pentru a-l obţine, îmbracă atât genele superioare cât şi cele inferioare în multe straturi de mascara, şi nu te chinui să le curbezi înainte cu ajutorul aparatului special.

Gene lipite

Inspiraţie: Vivienne Westwood

Vivienne Westwood Backstage Fall/Winter 2016

Cum obţii look-ul: Aplică multiple straturi de mascara pe ambele seturi de gene curbate deja cu ajutorul aparatului special, apoi foloseşte o pensetă pentru a strânge laolaltă genele în mici mănunchiuri. Rezultatul este un look out of bed” chic şi nonşalant.

Twiggy Look

Inspiraţie: Jason Wu

Jason Wu Backstage Fall/Winter 2016

Cum obţii look-ul: Este vorba, practic, despre o variaţie a look-ului descris mai sus, numai că focalizat pe genele superioare. Eventual, pentru un rezultat cât mai impresionant, aplică înainte un set de extensii.

Gene No-Makeup

Inspiraţie: Loewe

Loewe Backstage Fall/Winter 2016

Cum obţii look-ul: Un truc pentru a alungi genele păstrând un look extrem de natural este să aplici mascara maro (care este mai puţin dramatică decât cea neagră) numai la rădăcina lor. După ce primul strat s-a uscat, poţi completa cu un strat de mascara incoloră.

Foto: hepta.ro