Beauty kit pentru ten acneic

pori dilatati

Celebra zicală “mă duc să-mi pudrez nasul” s-a transformat într-un adevărat ritual de frumuseţe. Desigur că pudra a fost înlocuită de un portfard întreg, iar miza este tenul impecabil. (Foto: Benefit Cosmetics)

Regulile jocului se schimbă însă atunci când vine vorba despre un ten acneic sau cu imperfecţiuni, care are nevoie de mai multă atenţie şi un beauty kit personalizat după nevoi. Nu te gândi însă că ai nevoie de un întreg arsenal de cosmetice. Tot ceea ce trebuie să faci este să descoperi câteva produse speciale, extrem de eficiente şi să le incluzi în întregul tău ritual  de frumuseţe, de la curăţare şi demachiere, până la tratare şi machiaj.

Aşadar, dacă ai tenul cu tendinţă acneică, cu pori sau puncte negre, ţine minte că demachierea joacă un rol esenţial. Ai putea folosi gelul cu acţiune purifiantă de la Clinique, un produs purificator 4 în 1, care tratează şi previne imperfecţiunile, reglează secreţia de sebum, este antiiritantşi se potriveşte tuturor tipurilor de ten. Nu are parfum şi te va ajuta mai ales prin faptul că previne viitoarele erupţii, astfel încât să ai un ten curat pentru mai mult timp.

demachiant pentru ten acneic
Clinique, Anti Blemish Solutions, Clinical Clearing Gel

Pentru o îngrijire avansată, foloseşte tratamentul pentru imperfecţiuni  de la Murad. Cu o formulă special concepută pentru pielea adulţilor predispuşi la acnee, acesta curăţă şi previne atât acneea, cât şi erupţiile provocate de factori hormonali, fără a usca excesiv pielea. Îmbogăţit cu ingrediente speciale, are efect antiaging, intensifică procesul natural de reînnoire celulară, îmbunătăţeşte tonusul şi textura pielii. În plus, pătrunde adânc în pori pentru a curăţa erupţiile şi diminuează aspectul acneei asociat cu roşeaţa.

tratament anti+roseata
Murad, Advanced Blemish & Wrinkle Remover

Dacă porii dilataţi îţi dau bătăi de cap, masca de curăţare Porefessional Instant Wipeout de la Benefit ar trebui să fie nelipsită din trusa ta. Destinată zonei T, cunoscută ca fiind cea mai problematică în cazul unui ten cu imperfecţiuni sau acnee, masca tratează zona nasului, a frunţii şi a bărbiei, ajuntând la curăţarea porilor şi îmbunătăţind aspectul pielii. Sistemul de uscare şi dezlipire extrage impurităţile fără să agreseze pielea, oferind rezultate rapide şi eficiente.

masca pentru puncte negre
Benefit, The POREfessional

Nu în ultimul rând, alege un fond de ten creat special pentru tipul tău de ten, care are rezultate remarcabile: Dermablend 3D de la Vichy. El corectează instant culoarea şi nivelează textura pielii, iar folosit în fiecare zi, va reduce vizibil imperfecţiunile. Are acoperire ridicată,  dar conferă un aspect natural, fără efect de mască. Conţine SPF şi asigură o acoperire de durată, cu o textură confortabilă. Este disponibil în 4 nuanţe: Opal, Nude, Sand şi Gold. O poţi alege pe cea ideală pentru tine sau poţi combina două nuanţe, pentru a obţine culoarea de care ai nevoie.

fond de ten acoperire mare
Vichy, Dermablend