Beauty issues: curățarea pensulelor de machiaj

Orice femeie care folosește produse de machiaj are nevoie și de câteva pensule, strictul necesar, pentru aplicarea fondului de ten sau a pudrei, a fardului de obraz sau a iluminatorului. Ceea ce este foarte important să reținem este că aceste pensule trebuie dezinfectate între utilizări și spălate măcar o dată pe săptămâna. De ce?

Pentru că intră în contact cu aerul și acumulează diverși microbi și bacterii. Dacă nu știai până acum cum îți poți curăța pensulele de machiaj, iată câteva sfaturi!

  1. Folosește un spray dezinfectant între utilizări. După fiecare sesiune de machiaj, acordă câteva minute acestui proces și curăță-le folosind o soluție specială. Pulverizează câteva pompite la 5-10 cm direct pe pensule și șterge-le pe un șervețel uscat, cu mișcări ușoare.
  2. Spală buretelul de machiaj după fiecare utilizare. Beauty blenderul, buretelul magic care ne ajută să ne aplicăm fondul de ten, trebuie spălat după fiecare utilizare. Poți folosi în acest caz un săpun special conceput în acest sens, precum Beauty Blender Blendercleanser.
  3. Spală-ți pensulele o dată pe săptămână. Pensulele noastre de machiaj chiar au nevoie de curățare în profunzime. Cea mai ușoară și rapidă metodă este să le cureți cu ajutorul unei soluții speciale, cum este săpunul de la daVinci, conceput pentru curățarea pensulelor de machiaj. În plus, poți folosi și un dispozitiv care te ajută să le cureți mai ușor. PRACKT este un tool din silicon durabil, cu două suprafețe concepute atât pentru pensulele stufoase cât și pentru pensulele pe care le folosim în machiajul ochilor. Se spală foarte ușor după utilizare și te ajută să îți cureți eficient ustensilele de machiaj.