BEAUTY DILEMMAS | Cum acoperi cearcănele închise la culoare

Cearcănele nu sunt numai problema ta. Despre ele se vorbește intens și în redacția A List Magazine, așa că astăzi aflăm cum putem acoperi cearcănele închise la culoare, dar vorbim și despre cauzele care determină apariția lor. Dacă și tu te confrunți cu această problema, te invit să urmărești videoul de mai sus pentru a afla pas cu pas cum poți camufla cu succes zona de sub ochi folosind doar câteva produse de machiaj.

Chiar dacă machiajul ne sare în ajutor atunci când avem nevoie, este important să știm cum putem preveni apariția cearcănelor. Am stat de vorba cu Carmen Constantin -medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă- pentru a afla mai multe detalii privin prevenția, ameliorarea dar și tratarea cearcănelor prin metode non-invazive.

Cum apar cearcănele? Și cum pot fi tratate?

Apariția cearcănelor este pusă pe seama nopților pierdute, pe seama oboselii acumulate , stresului cronic, pe seama moștenirii genetice – mai ales când apar la persoanele foarte tinere, pe seama consumului exagerat de dulciuri, de alcool, pe seama fumatului, dar ele pot ascunde și o cauza medicală cum ar fi retenția de apă datorită consumului exagerat de sare, sau chiar  pot ascunde o circulație sanguină deficitară, o anemie sau  o boală renală cronică, o boală hepatică sau o boală endocrină.

În funcție de rezultatele unei anamneze amănunțite, de aspectul cearcănelor și de aspectul clinic al pacientei se decide dacă este nevoie de analize suplimentare, apoi se tratează; ulterior tratamentului  se stabilește împreună cu pacientă sau cu pacientul un plan profilactic care are în vedere încetinirea procesului de reapariție .

Există procedee noninvazive care ameliorează aspectul lor?

Procedeele noninvazive de tratament ale cearcănelor constau în umplerea lor cu substanțe de umplere, cel mai uzitat este acidul hialuronic, fiind o substanță sigură, o substanță care se găsește în compoziția țesuturilor corpului nostru, reacțiile adverse și complicațiile țin doar de procedeul de injectare propriu -zis și de  abilitățile tehnice ale medicului specializat și acreditat pentru asemenea proceduri. Efectul este imediat vizibil, fără durere și fără nevoia unei perioade de recuperare. Efectul rămâne vizibil până la un an, bineînțeles coroborat cu un stil de viață cât mai echilibrat, fără consum de alcool, fără fumat, o alimentație cât mai echilibrată și odihnă suficientă.

Un alt procedeu noninvaziv de îndepărtare a cearcănelor este prin mezoterapie – se injectează o combinație de substanțe active constând în proteine, vitamine și antioxidanți și de asemenea efectul este imediat vizibil, fără durere și fără necesitatea recuperării, deosebirea dintre tratarea cearcănelor prin mezoterapie și tratarea lor prin injectare cu acid hialuronic constă în necesitatea repetării procedurii la un timp mai scurt, pentru un efect maxim sunt necesare 3-4 ședințe.

Când este cazul să apelăm la umplerea cearcănelor prin metoda chirurgicală? Și care ar fi costurile în medie a unei astfel de proceduri?

În cazul cearcănelor foarte adânci tratamentul este cel chirurgical – lipofilling – se umplu cu grăsime recoltată de la pacientă. Procedura constă în recoltarea sub anestezie locală a unei cantități mici de grăsime, se prepară pentru injectare apoi se injectează local la nivelul cearcănelor, efectul fiind imediat vizibil, cu prețul unui mic edem și posibil a unei vânătăi. Corectarea cearcănelor adânci cu lipofilling poate fi efectuată împreună cu alte intervenții chirurgicale la nivelul feței sau la nivelul altor părți ale corpului. În cazul cearcănelor sub forma unor “ pungi” – când este prezenta piele în exces, exces de grăsime sau doar hernierea grăsimii situate în mod normal la acest nivel, tratamentul este tot cel chirurgical și constă în blefaroplastie inferioară ( blefaroplastie pleoape inferioare ) – se excizeaza pielea în exces și se remodelează pleoapa inferioară.

Prețurile variază în medie de la 250 de euro pentru injectarea cu acid hialuronic până la 800 euro pentru blefaroplastia inferioară.

Categorii Video