Beauty blender, un burețel surpriză

fotorcreatedbeauty

Nu e un burețel oarecare, să ne înțelegem. E unul care poate înlocui aproape toate pensulele destinate aplicării machiajului. În plus, pentru tenurile acneice sau care se descuamează este de-a dreptul indispensabil. Se numește beauty blender și nu are voie să lipsească din trusa ta de machiaj.

Hai să ți-l prezint!

Arată ca un ou și deține renumele unui produs absolut de nelipsit din arsenalul make-up artiștilor. Are o textură delicată și structura unui fagure (celule hidrofile care se vor umple cu apă). Nu are muchii, are însă o parte mai bombată, baza, și una mai ascuțită, vârful. În plus, este fabricat dintr-un material hipoalergenic. Toate acestea asigură la final tenului un aspect natural, uniform, fără urme chiar și în zonele mai dificile.

Mari și mici

Cum îți spuneam, burețelul este alcătuit dintr-o parte bombată care asigură acoperirea unor părți mai mari ale tenului și una mică, vârful, pentru zonele ceva mai dificile, cele de sub ochi, din jurul gurii și a nasului. Mai există însă o versiune a acestuia. Versiunea mini – folosită pentru porțiunile care necesită mai multă precizie dar și pentru contouring.

De ce l-ai folosi?

Simplu: pentru că beauty blenderul te ajută la aplicarea produselor de make-up, atât a celor cremoase cât și a celor sub formă de pulbere. În topul popularității utilizării sale se află fondul de ten. Însă acesta se face util și în privința cremei hidratante, a celei de protecție solară, a serumului, primerului, concealerului, a blush-ului. La fel de prietenos este și cu rujul sau cu produsele cosmetice pudră.

Cum îl folosești

Burețelul se folosește doar umed, nu uscat. Asta pentru ca aplicarea să fie uniformă și pentru a nu reține o cantitate prea mare de produs. Nu este nevoie decât să îl ții sub jetul de apă până când volumul acestuia se va mări dublându-se și să îl storci apoi foarte bine pentru a elimina orice exces de apă. Pentru fondul de ten, crema, primerul și blush-ul folosește partea sa bombată. În timp ce pentru porțiunile mai mici ale feței – zona de sub ochi, cea din jurul nasului și a gurii utilizează vârful.

După ce ai adăugat treptat produsul de make-up pe burețel, aplică-l pe față prin mișcări de tapotare. Dacă observi că ai folosit o cantitate excesivă din acesta, nu este nevoie decât să uniformizezi cu partea sa curată. Aceasta va absorbi foarte ușor surplusul de produs, rezolvând fără nicio urmă situația.

După fiecare folosire, curăță bine beauty blenderul sub jetul de apă. Usucă-l apoi și ține-l în recipientul original sau într-un săculeț din organza sau plasă.

Utilizările continuă

Utilitatea beauty blenderului nu se oprește însă aici. Acesta poate fi folosit și în obținerea buzelor și a unghilor ombre. Mai mult, îl putem întâlni și la realizarea strobingului pentru păr. Preluat din sfera make up-ului, vorbim de o tehnică prin care se aplică nuanțe mai deschise pe anumite porțiuni ale părului pentru a le scoate în evidență.

Îți mai spun o dată: beauty blenderul nu-i un oarecare. Iar frumusețea ta va simți diferența.

SHOP THE STORY

Foto: hepta.ro