BEAKING: Hedi Slimane devine director creativ al casei de modă Céline

După anunțul șocant al lui Phoebe Philo, care, acum o lună, a declarat că nu va mai lucra alături de brandul Céline, industria modei vine cu încă o răstarnare de situație – Hedi Slimane va prelua, începând cu 1 februarie, cârma creativă a labelului francez.

Hedi a fost numit de către LVMH, conglomeratul care deține în acest moment compania Céline, director creativ, artistic și de imagine al brandului. De asemenea, casa de modă va începe să producă și colecții masculine, colecții couture, și o linie de parfumuri.

Hedi își va prezenta primul show în septembrie 2018, în cadrul Săptămânii Modei de la Paris.

Hedi Slimane este recunoscut pentru succesul pe care l-a adus liniei Dior Homme între anii 2000 și 2007, câtă vreme a fost director creativ al diviziei de menswear a brandului, popularizând croielile skinny pentru bărbați. În 2012, designerul a preluat frâiele casei Saint Laurent, pe care a revoluționat-o, începând de la denumire (a fost ideea lui să se renunțe la prenumele creatorului și brandul să devină Saint Laurent în loc de Yves Saint Laurent) și până la întreaga estetică. Hedi a lucrat alături de compania Saint Laurent până în 2016, și, în numai patru ani, a reușit să crească considerabil popularitatea labelului, inclusiv în rândul clienților tineri, o nișă a pieței care fusese foarte puțin exploatată înainte de venirea sa.

Mai multe despre ce a realizat Hedi pentru Saint Laurent poți afla aici:

BREAKING: Hedi Slimane pleacă de la Saint Laurent