Bea apă în momente cheie ale zilei

Organismul nostru are nevoie de cel puțin opt pahare de apă pe zi. Studiile arată că, dacă bei suficient de multă apă în momentele cheie ale zilei, acest lucru banal îți poate ajuta enorm organismul. Simplul fapt că bei apă atunci când corpul are nevoie și îți cere acest lucru va ține la distanță durerile de stomac, balonarea, oboseala, constipația etc.

Bea unu sau două pahare cu apă imediat după ce te-ai trezit. Apa te va ajuta să ieși mai repede din starea de somnolență și tot ea te va ajuta să scapi de toxinele ce s-au acumulat în organism în timpul nopții.

Bea un pahar cu apă cu 30 de minute înainte de a mânca. Astfel, nu vei mai mânca la fel de mult, iar apa va umezi stomacul și alimentele care înainte îți făceau rău, acum nu îți vor mai pica greu și te poți bucura din nou de gustul lor.

Bea apă atunci când simți că îți este foame. Mulți ar spune că este o prostie, dar studiile arată că atunci când ești deshidratat, senzația de foame este mai mare. Dacă după ce ai băut apă, senzația nu s-a diminuat atunci mănâncă, nu era vorba despre deshidratare.

Bea apă înainte de duș și poți preveni fluctuații ale tensiunii arteriale, dar în același timp poți diminua și nivelul de sodiu din organism.

Citește mai mult aici!

Categorii Lifestyle