Barbecue in style

Vara e în toi și, inevitabil, găsim tot felul de motive pentru a petrece timp în aer liber, alături de prieteni și familie. De la activitățile cu copiii, munca pe terasă și până la prânzul în grădină. Totuși, oricât de mult ne-ar plăcea, întâlnirile cu cei dragi pot deveni și solicitante. Propunerea mea: o petrecere barbecue, într-o atmosferă lejeră, cu iz mediteranean, în grădină sau pe terasă.

Cu cât mai mulți invitați, cu atât mai multe mâini care vor vrea să contribuie. Asta face ca petrecerile barbecue să fie mai ușor de organizat și să îți facă responsabilitatea de gazdă mai ușoară. Iar dacă pasiunea pentru design e la fel de mare ca cea pentru barbecue, succesul e garantat!

Canapea Kontiki EMU, preț disponibil la cerere Morphoza

Natura: în meniu și pe masă

Începe prin a include în meniul gândit pentru petrecere o gamă variată de fructe și legume. Astfel, vei fi sigur că decorul mesei e deja plin de culoare fără prea multe eforturi. Adaugă textile în culori neutre și vaze cu flori de sezon, pentru a conecta decorul cu natura din jur. Renunță la formalitate în selecția textilelor și alege colecțiile cu motive rustice.

Alege aromele preferate și plantează-le în ghivece de ceramică diferite: portocal, lămâi, diverse plante aromatice. Lavanda în ghiveci e o opțiune bună sau poate fi simplu aranjată pe masă, într-un cofer retro din sticlă.

Atmosfera mediteraneană

Daca nu ți-ai schimbat la timp mobilierul de terasă, ai putea să profiți acum de ocazie și să adaugi multe accesorii: pernuțe colorate, coșuri de nuiele și rafie, lampadare și lampioane de gradină. Nu uita lumânările! De înălțimi diferite, pot fi chiar și din led. Puțini își vor da seama că nu sunt reale, vei evita accidentele și te vei bucura de ele până la sfârșitul verii. Totul va duce spre o atmosferă mediteraneană, relaxantă și perfectă pentru poveștile cu prietenii care sigur se vor prelungi până la ceas de seară.

Alege vesela potrivită

Barbecue-ul a devenit un adevărat trend la nivel mondial. Indiferent unde alegi să pregătești grătarul și alături de cine, friptura pregătită la grătar este la fel de delicioasă pe orice continent. De cele mai multe ori, însă, nu dăm importanță veselei din care o servim. Vă recomand, totuși, să alegeți un set de veselă special creat pentru a menține gustul autentic de barbueque: colecția BBQ Passion, de la Villeroy & Boch, câștigătoare a Red Dot Design Award 2015 și Kitchen Innovation of the Year 2016. Plecând de la motto-ul „Save the Taste”, colecția BBQ Passion celebrează savoarea adevărată a preparatelor barbecue: fie că este vorba despre carne, pește sau legume. Design-ul BBQ Passion se potrivește excelent cu design-ul colecției Artesano, tot de la Villeroy & Boch – autentică, emoțională, impecabilă – care combină materiale naturale cu versatilitatea, în forme sofisticate.

Colecția BBQ Passion, de la Villeroy & Boch, disponibilă pe www.shop.kuiba.ro

Culoare și gust

Există nenumărate rețete de barbecue, dar unele dintre ele pot fi chiar riscante. Cu puțin curaj și ceva atenție, însă, poți face diferența dintre dezastru și deliciu. Propunerea noastră pentru un BBQ Party reușit este rețeta lui Chef Adrian Hădean, de cocoș pitic gătit la grătar. Iată cum se prepară:

1) Despicați cocoșul pe spinare și împărțiți-l în jumătăți, folosind o foarfecă de bucătărie sau un cuțit mare, solid;

2) Faceți o pastă (în blender) din pătrunjel, busuioc, rozmarin, sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie (o lingură din fiecare plantă aromatică, o linguriță din toate celelalte);

3) Bateți ușor carnea pe toate părțile (aplatizați și pulpa, fără a zdrobi osul) apoi masați-o cu pasta aromată. Lăsați la rece 4-6 ore sau de seara pe dimineața;

4) Încingeți grătarul. Frigeți carnea la căldură indirectă (adică nu deasupra jarului, nu deasupra arzătorului, în cazul în care aveți grătar cu gaz), 15-18 minute, întorcând-o pe toate părțile.

Răcorește-te cu o limonadă cu portocală sau pepene galben, iar, dacă preferi gusturile mai spicey, îți recomand să o asezonezi cu piper cayenne.

Acum, că știi care sunt recomandările mele, inspiră-te, dar nu te limita, ai grijă să dai frâu liber imaginației și să creezi universul care ți se potrivește.

Masă exterior Terramare Table, EMU, preț disponibil la cerere Morphoza

Text de Diana Calfa, Managing Partner Morphoza

Categorii Lifestyle