Balul Bobocilor, o poveste… complicată

balul

Balul Bobocilor este o noapte specială pentru fiecare în parte: pregătirile, repetiţile, cumpăraturile ne fac să fim și mai nerăbdători. Luminile, atmosfera, băuturile, fetele – toate acestea sunt spectaculoase. Și tu?

Totul a început când fata visurilor tale a fost invitată de altcineva chiar sub privirile tale! Lucrul acesta te-a demoralizat în ultimul hal! Soseşte şi seara balului! Eşti plin de ură, gelozie şi invidie; îţi vine să distrugi orice îţi iese în cale. Ajunge şi ea însoţită de el! Le stă bine împreună, dar tu nu vrei să recunoşti asta, acest detaliu te enervează şi mai tare.

O pupi şi o iei în braţe negând orice ipoteză care te-ar scoate supărat că nu eşti partenerul ei la bal. Termini conversaţia şi ignori faptul că însoțitorul ei îți întinde mâna în semn de pace. Te întorci la masă. Nu-ţi trec prin minte decât scene de tortură şi de răzbunare. Din când în când îţi mai faci curaj să o inviţi la dans. Când eşti cu ea parcă visezi… din nefericire durează doar câteva secunde în capul tău.

Un singur lucru te mai liniştește şi anume faptul că pare încântată când dansezi cu ea – asta sau te vede drăguţ prin prisma faptului că eşti jalnic – dar nu este suficient! Tu îți dorești fata! Singura soluţie ar fi ca ea să fie interesată de persoana ta, așa că începi să-ţi faci în cap scenarii care nu se vor întâmpla niciodată.

Eşti dezamăgit. Nu-ţi doreşti decât ca totul să fi fost un vis şi să te trezeşti rapid. Te uiţi cu dispreţ la ei cum dansează un dans lent, iar acesta se încheie cu un sărut! Balul se apropie de final! Consideri că a fost o noapte pierdută! Mai bine nu mai veneai! Erai şi aşa suficient de indispus. Toată lumea se pregăteşte de plecare. Ea vine la tine să te întrebe ce ai păţit pentru a mia oară, în speranţa că poate de data asta îi vei spune. Eşti îndrăgostit de ea şi îi mărturisești  adevărul. La finalul discuţiei te sărută din milă, dar tu o iei ca pe o binemeritată victorie.

Ziua următoare este o zi în care vei reflecta mult şi bine la seara asta. Tot mâine te vei gândi la acel moment magic în care te-a sărutat. Sper să-ţi dai seama că n-a vrut decât să te facă să te simţi mai bine! Pur și simplu nu te vrea, chiar dacă tu o vrei. Dar stai liniştit, există una şi pentru tine!”

Text de Răzvan Burcea, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Jean Monnet, București. Foto: outnow.ch