Balmain lansează o miniserie tv cu și despre modă, în care joacă cei mai cool tineri artiști ai momentului

balmain fractured

Cu ocazia lansării colecției de toamnă/iarnă 2021, casa de modă Balmain, prin directorul său de creație, Olivier Rousteing (35 de ani), a lansat o miniserie tv de cinci episoade, intitulată Fractured, cu și despre modă, dar nu numai, în care joacă cei mai cool tineri actori și cântăreți ai momentului – interpreta și compozitoarea Jesse Jo Stark, vedeta din serialul de succes 13 Reasons Why – Tommy Dorfman, actorul din Riverdale – Charles Melton  și Ajani Russell, din Skate Kitchen.

Serialul-dramă Fractured by Balmain este realizat în colaborare cu postul britanic Channel 4 și marchează o premieră – este pentru prima dată când o casa de modă de renume colaborează cu un post tv pentru realizarea unui astfel de proiect.

Acțiunea se petrece în Los Angeles, la Le Rêve Motel, un loc cu aspect dezolant, dar foarte căutat de personajele colorate redate în miniserie. Jo Stark o interpretează pe Mia, o tânără cântăreață și compozitoare care se zbate să reușească în industria divertismentului după ce a renunțat la viața ei privilegiată din New York. Bineînțeles că toate personajele poartă piese din colecția de toamnă/iarnă21 Balmain.

balmain fractured

După 10 ani petrecuți la Balmain, mi-am dat seama că sunt mai mult decât un designer. Sunt încântat să spun o poveste dincolo de modă. Veți vedea un mix de personalități puternice, ce reprezintă o nouă generație care se luptă pentru libertate”, spune Olivier Rousteing, ce joacă rolul de director de creație al serialului. ”Am vrut să arăt că moda nu poate exista fără realitățile lumii în care trăim”, adaugă Rousteing.

balmain fractured balmain fractured

Procesul de casting a fost unul complicat și am ales artiștii care au arătat cea mai multa emoție și pasiune. Mi-a plăcut faptul că fiecare dintre ei a reprezentat spiritul Balmain în felul lui neașteptat. Eu sunt recunoscut pentru stilul meu glamour, de fantezie-couture franțuzească, dar cred că cele patru personaje au dovedit că există încă o latură alternativă Balmain la mine (…) I-am lăsat pe actori să-și aleagă singuri ținutele, nu le-am oferit decât câteva sugestii. E un fel de exprimare a libertății și a unui spirit de aventură, care leagă colecția mea de această serie tv”, a povestit Olivier Rousteing pentru publicația Vogue.

Legat de show-ul sau de prezentare a noii colecții Balmain primăvară/vară 2022, Rousteing a spus că acesta se va concentra pe inclusivitate și că pregătește numeroase surprize, mai ales că va celebra și 10 ani petrecuți la conducerea prestigioasei case de modă. ”Ca de obicei, privim dincolo de modă”, conchide designerul.  

Foto: Balmain