Badgley Mischka renunță la show și își prezintă colecția de toamnă prin intermediul unui scurtmetraj

160829_badgleymischka_thestorm_stills_654

Pentru prima dată în istoria de 27 de ani a companiei, casa de modă Badgley Mischka nu va prezenta noua colecţie prin intermediul unei prezentări pe podium, ci printr-un scurtmetraj.

Este vorba despre un clip de două minute, ce poate fi vizionat pe pagina oficială a brandului. Iniţiativa marchează primul demers al companiei de a implementa modelul de business see now/buy now”. Acest lucru presupune faptul că toate piesele din colecţia de toamnă, de la linia couture la ceaa de sportswear sau linia de accesorii, sunt disponibile în magazinul principal al brandului din Beverly Hills, pe platforma e-commerce şi în cadrul retailerilor precum Bergdorf Goodman.

Am vrut să oferim un look fresh asupra modului în care ne prezentăm colecţia de toamnă în fiecare an”, explică Mark Badgley. Ne-am gândit că ideea de a crea un film pentru a arăta publicului colecţia de toamnă este o manieră interesantă şi de impact de a oferi clienţilor noştri ocazia de a vedea noile piese în acelaşi timp în care le pot avea deja în propriile garderobe.”

Nu am mai lucrat până acum pe acest model, aşa că sperăm că nouă noastra iniţiativă din această toamnă va rezona în mod pozitiv cu clienţii noştrii şi cu retailerii. Suntem entuziasmaţi să vedem care este răspunsul. Şi să putem face asta cu prima colecţie prezentată de când eu şi Mark ne-am cumpărat înapoi brandul este cu atât mai entuziasmant”, a adăugat James Mischka. (Duo-ul şi-a cumpărat înapoi propiul label în martie 2016 de la Iconix Brand Group).

Scurtmetrajul de prezentare a noii colecţii a fost regizat de către Daniela Federici şi filmat în Long Island (New York), cu toate că decorul pare a fi cel al unei tundre futuriste acoperite de zăpadă. Clipul este denumit “The Storm”, şi prezintă viziunea designerilor asupra unei bătălii împotriva naturii. Modelele îmbrăcate în piese din colecţia de toamnă se luptă cu diverse condiţii meteorologice severe, de la vânt puternic sau ploaie cu tunete şi fulgere, la soare arzător, scurtmetrajul încheindu-se cu triumful omului asupra naturii.

Coloana sonoră este semnată de Henri Scars Struck, hairstyling-ul de David Glover, iar machiajul de April Greaves.

Conform predicţiilor brandului, printre piesele ce vor deveni bestsellere se numără un top cu franjuri din mărgele aurii şi negre dispuse în degradé şi o rochie din mătase bordeaux cu detalii din lanţuri aurii împodobind partea din faţă şi broderie macramé pe partea din spate.

Foto: Badgley Mischka