Back to school hairstyles

A fost o vreme când nu te puteai întoarce pe băncile şcolii fără să porţi bentiţă. În 2019, lucrurile s-au schimbat radical. O coafură minimalistă, cu o simplă cărare într-o parte se potriveşte perfect cu glitter-ul de pe ochi, clasica pony tail trebuie doar aplicată, iar strălucirea părului sănătos o poţi obţine şi la tine acasă, dacă foloseşti produsele potrivite. Bianca Nuţu detaliază.

Atenţia pe care o acorzi părului tău nu ar trebui în niciun caz să depindă de tendinţe. Înainte de a fi la curent cu ce se poartă pe catwalk, înainte de a experimenta tot felul de coafuri sau de nuanţe, pune pe primul plan îngrijirea.

Pare banal, însă folosirea produselor de haircare adecvate şi o tunsoare corectă îşi spun cuvântul în ceea ce priveşte look-ul tău. Astfel, chiar şi atunci când eşti pe fugă dimineaţa şi nu ai prea mult timp la dispoziţie să te pregăteşti, părul tău va arăta bine indiferent că nu faci altceva decât să îl prinzi într-o coadă, să îl împleteşti sau să îl dai într-o parte.

Ponytail upgradat

Victoria Beckham, FW19/20, www.hepta,ro

Să îţi strângi şuviţele într-o coadă de cal e cea mai simplă alegere. E un hairstyle uşor de realizat, lejer şi poate căpăta valenţe chic, dacă vrei să îl porţi şi după ore.  

Nu e nicidecum o coafură pretenţioasă. Totuşi, atunci când nu ai părul des, ci dimpotrivă firul e subţire, e posibil să nu fii tocmai încântată de rezultat. Fix de acest aspect au ţinut cont cei de la Balmain Hair Couture când au creat Catwalk Ponytail.

O extensie din păr natural sub forma unei cozi, cu o lungime de 55 cm, aceasta poate fi aplicată într-un minut. Disponibilă în mai multe culori, se integrează perfect, fără ca vreodată cineva să îi ghicească existenţa. Este atât de uşoară încât aproape nici nu o simţi şi este uşor de îndreptat sau de buclat.

Catwalk Ponytail, Balmain Hair Couture, 400 lei, disponibilă în showroom Selena ES şi în saloanele partenere

Ce trebuie să faci: „Începe prin a-ţi prinde părul tău într-o coadă cu ajutorul unui elastic”explică Adonis Enache, hairstylistul vedetelor. „Urmează să aplici clipsul care se află pe Catwalk Ponytail chiar deasupra propriei cozi și maschează-l cu şuviţa de păr cu care este prevăzută.

Asigură-te că înfăşori părul astfel încât să nu se vadă sistemul de prindere al extensiei sau elasticul cu care ţi-ai prins podoaba capilară.

Nu o să îţi placă doar cum arată, ci şi pentru că te ajută să câştigi timp. Fabricată din memory hair, aceasta „îşi aminteşte” ultima tehnică de styling aplicată.”

Side effects

Cărarea într-o parte este un alt hairstyle clasic, care nu se va demoda niciodată. Totuşi, şi aceasta are secretele ei.

Dries Van Noten, FW19/20, www.hepta,ro

Ce trebuie să faci: George Soare, hairstylist la Tribute by George Soare îţi explică fiecare pas pe care trebuie să îl urmezi pentru a obţine o cărare perfectă. „Mai întâi, după ce ţi-ai spălat părul şi ai înlăturat surplusul de apă (recomandat ar fi să faci asta cu ajutorul unui prosop moale, nu prin frecare), aplică un produs pentru texturare (spray, spumă, cremă pentru netezire, uleiuri) în funcţie de tipul tău de păr.

Alege partea unde vrei să faci cărarea. Separă sprânceana în trei. Unde se termină a doua treime (de la interior spre exterior), trasează o linie uşor diagonală ce se termină în creştetul capului. Astfel, ai toate şansele să obţii o cărare fără cusur.

Mai apoi, începe uscarea/modelarea părului, folosind un uscator şi o perie adaptată! Dupa ce ai obţinut textura/ forma dorită, fixeaz-o cu un produs preferat şi adaptat firului tău de păr. Poţi alege între fixativ, ceară, gel,beach waves spray sau pudră minerală, iar pentru un plus de strălucire, nu uita de gloss. Rezultatul trebuie să fie unul effortless chic.”

 Trei produse must-have

Fixativ Layer Up, Londa Professional, 55 lei. Cu o formulă bazată pe micro polimeri 3D Sculpt şi Pantenol, acesta este ideal pentru styling zilnic şi permite creşterea nivelului de fixare dacă se aplică în mai multe straturi. Are un miros plăcut, caracterizat de note de flori proaspete de lime şi mimoză.

 

Cremă leave-in Extensioniste Thermique, Kérastase, 143 lei. Un produs texturizant cu protecţie termică şi care oferă o soluţii întrebării de interes general: cum să îţi creşti părul lung şi să îl menţii sănătos în acelaşi timp. Protejează părul de ustensilele de coafat pe bază de căldură şi redă lungimile un aspect vizibil mai sănătos.

Luciu de păr Exquisite Gloss, Sp, 77 lei. Având consistenţa unui fluid mătăsos, asigură părului o strălucire sofisticată şi are totodată efect anti-frizz pentru părul ondulat sau rebel.