AWAKE Festival: Tom Odell și Rag’n’Bone Man, printre invitații din Ardeal

Veștile bune din lumea muzicii se înmulțesc de la o zi la alta! Depeche Mode și Placebo revin în România, cei de la Kings of Leon tocmai au anunțat că vor concerta pe 17 iunie la București, The Kills, Birdy și Nothing But Thieves vin la Summer Well, iar acum avem parte de o nouă surpriză: AWAKE, un nou festival de muzică bună, va fi organizat între 1 și 3 septembrie, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.

Printre artiștii confirmați la prima ediție se numără Rag’n’Bone Man, revelația muzicală a anului, Tom Odell, britanicul pe care l-am văzut ultima dată la Untold, în 2015, și pe care de-abia aștept să îl revăd, dar și trupe ungurești și românești, ca Mary PopKids, Subcarpați, Golan, Jurjak și Les Elephants Bizarres. AWAKE propune trei zile în care participanții se vor putea bucura de concerte și party-uri, vor putea petrece până în zori alături de prieteni vechi și noi, își vor putea exprima liber creativitatea sau vor putea lenevi fără remușcări la umbra copacilor.

Amplasat în inima Transilvaniei, domeniul Teleki din Gornești include un parc dendrologic de 6.5 ha, cu arbori seculari și poienițe încântătoare, ce înconjoară castelul Teleki, monument arhitectural din secolul al XVIII-lea, supranumit de localnici „cel mai frumos castel din Ardeal”. Natura și istoria au creat aici un loc de joacă de poveste, un spațiu perfect pentru o explozie de culoare, sunete și good vibes. AWAKE își propune să ofere publicului o experiență eclectică, concentrându-se nu doar pe muzică, dar și pe armonia dintre natură și artă, integrând în peisajul feeric al domeniului Teleki diverse elemente creative, precum instalații artistice, proiecții video, teatru interactiv sau sesiuni de spoken word poetry.

„Ideea pentru AWAKE s-a născut în urma unor discuții pătimașe și foarte insistente cu un grup hotărât de fani din Târgu Mureș care ne-au convins de oportunitatea organizării unui nou festival în zona, unde există o lungă tradiție muzicală și artistică în general, nemaivorbind de un public entuziast, cunoscător de muzică bună și tot ce-i nou. După ultima ediție B’ESTFEST din 2013, ne propuseserăm să inițiem un nou festival, dar căutăm locația ideală pe care au găsit-o prietenii noștri din Târgu Mureș după 1 an de cercetări în zonă. Mis-a tăiat respirația când am ajuns pe domeniul Teleki din Gornești – acel parc cu arbori seculari, statui în stil baroc și poienițe parcă special desenate pentru scenele unui festival, cu Mureșul curgând pe toata lungimea parcului. A fost dragoste la prima vedere și am decis pe loc că acolo va avea loc festivalul AWAKE.”,a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Abonamentele pentru cele de trei zile de AWAKE s-au pus azi în vânzare pe site-ul eventim.ro și în magazinele partenere, la preț promoțional SPEED BIRD de 101 lei, respectiv 125 lei incluzând camping. Promoția este valabilă până joi, 23 februarie. După această dată, în perioada EARLY BIRD, abonamentele de trei zile vor fi 151 lei, respectiv 175 lei incluzând camping, până miercuri, 31 mai. Din 1 iunie, până joi, 31 august, în perioada de PRESALE, abonamentul de 3 zile va fi disponibil la prețul de 181 lei, respectiv 205 lei incluzând camping, iar în prima zi de festival, abonamentele vor fi disponibile la prețul de 201 lei. Toate prețurile includ comisioanele de ticketing.

Pentru noutăți vizitați site-ul www.awakefestival.ro!

Categorii Lifestyle