Au început înscrierile pentru Festivalul de Design ZAIN 2016!

cover-call-designeri

ZAIN – Design Expressions, primul festival de design din Cluj, pregătește cea de a doua ediție cu sprijinul UniCredit Bank și vine în întâmpinarea designerilor și a publicului iubitor de design cu un nou format. Festivalul va avea loc între 3 și 6 noiembrie 2016.

Cea mai importantă schimbare față de prima ediție este introducerea procesului de selecție a designerilor care vor expune la Expo Central ZAIN 2016. Din dorința de a le oferi o platformă reală de promovare și de a prezenta publicului interesat de fenomenul de design lucrări cu însemnătate în lumea designului, expozanții ZAIN 2016 vor trece prin acest proces de selecție, curatoriat de un board creativ. Boardul creativ este format din specialiști în industriile creative, care vor miza în selecția produselor de design pe câteva criterii clar definite în regulament. Printre aceste criterii enumerăm: concept și conținut remarcabil, originalitatea și inovația soluțiilor propuse, abordarea provocărilor contemporane în procesul de design.

Categoriile EXPO Central ZAIN 2016:
Design de produs
Design vestimentar
Arhitectură și design interior
Graphic design și ilustrație
Tech design
Experimental
Design urban

Boardul creativ EXPO Central ZAIN 2016:
Alex Adam – Arhitect, Co-fondator AA Studio
Bogdan Brânzaș – Designer și Consultant de brand, Fondator biroul Brânzaș
Andrei Theodor Iovu – Creative Director, Editor-in-chief Harper’s BAZAAR & ESQUIRE Romania
Philipp Kandal – Engineering VP Telenav
Noemi Meilman – Fashion PR, Fashion Editor
Eugen Pănescu – Arhitect, Co-fondator Planwerk
Dan Pierșinaru – Artist vizual, Director și fondator AUTOR
Eliza Yokina – Arhitect, Designer de interior și de obiect, Co-fondator SYAA

Tema în jurul căreia se va contura expoziția centrală ZAIN 2016 rămâne aceeași ca la prima ediție – „în proces”. ZAIN – Design Expressions este un proiect care încearcă să vină în sprijinul fenomenului de design prin „dezvăluirea” procesului din spatele produselor finale. Aplicațiile pentru ZAIN 2016 se trimit online până la data de 15 septembrie 2016. Toate detaliile se găsesc la adresa www.zain.ro.