Atsushi Nakashima toamnă/iarnă 2017: Sportswear Lover’s Paradise

Show-ul Atsushi Nakashima a încheiat cea de-a treia zi de Milano Fashion Week, iar înainte de începerea defilării, epuizarea care marca starea de spirit generală a publicului era cât se poate de palpabilă. În timp ce organizatorii aşteptau ca cei din urmă invitaţi (întârziaţi din cauza show-ului Moschino care a suferit la rândul sau o întârziere) să sosească pentru a putea da startul prezentării, lumea îşi sprijinea capetele în mâini, butonând absent telefoanele sau aruncând priviri extenuate în gol.

Când muzica de fundal s-a oprit şi în locul ei a pornit un ritm alert, antrenant, iar primul model a păşit pe podium, entuziasmul publicului a devenit subit vizibil. Şi asta nu pentru că prezentarea s-a lăsat aşteptată, ci pentru că încă de la primul look, a devenit evident că show-ul a meritat aşteptarea.

În caz că nu ştiai deja, gecile din fâş au devenit fashionable, încă din sezonul trecut, de când şi-au început ascensiunea către titlul de „cea mai cool piesă de outerwear a momentului” (Balenciaga, ACNE Studios, DKNY, Emilio Pucci, Alexander McQueen, sau Rick Owens au prezis deja acest trend pe podiumurile pentru primăvară 2017). Confirmarea vine şi de la Atsushi Nakashima, care propune geci din fâş strânse în talie cu centuri sporty, care au aspectul unor bretele de costum de skydiving.

Jachetele bomber rămân în continuare printre IT items – preferata mea din colecţia lui Nakashima este cea cu guler din lână construit sub forma unui fular, purtată alături de o fustă din fâş cu decupaj marcat printr-un fermoar.

Fustele au venit de asemenea sub forme A-line, din fâş sau lână, cu croieli în colţuri şi cu imprimeuri geometrice, iar pantofii au fost un element inedit al show-ului, fiind realizaţi prin intermediul pritarii 3D.

Bodysuiturile au punctat pe alocuri colecţia şi apoi au închis defilarea într-o paradă multicoloră. Au fost purtate alături de pantaloni cu talie extrem de joasă, astfel încât să lase la vedere o fâşie de coapsă.

Highlighturile colecţiei, cel puţin pentru mine, au fost piesele de outerwear. Un trench coat cu guler dublu (dintre care jumătate transformat în fular), o vestă cu tivuri nefinisate purtată peste o cămaşă din satin, sau capa albă cu ham, sunt piese care reuşesc să aibă impact maxim fără a fi deloc complicate.

Presentato da Peroni Nastro Azzurro

Foto: NowFashion.com