Astăzi se împlinesc 40 de ani de la ”nunta secolului” – Cea a lui Lady Diana cu Prințul Charles

nunta diana charles

În urmă cu 40 de ani, pe 29 iulie, avea loc una dintre cele mai fastuoase nunți din toate timpurile – cea a lui Lady Diana cu Prințul Charles.

La ceremonia care a avut loc la Catedrala Sf. Paul din Londra au luat parte 3500 de invitați, iar audiența din fața televizoarelor s-a ridicat la 750 de milioane de oameni la nivel mondial. Lady Diana avea doar 20 de ani când s-a căsătorit cu mirele ei, Prințul Charles, care avea 32 de ani pe atunci.

nunta diana charles La nuntă au luat parte, pe lângă memebrii familie regale, și numeroase alte capete încoronate ale lumii, dar și șefi de stat și alte personalități marcante.

După ceremonia religioasă la de St Paul’s Cathedral, mirii au ocupat poziția traițională pe balconul de la Buckingham Palace, de unde și-au salutat supușii. Marea Britanie a instituit în cinstea nunții sărbătoare națională, iar supușii din regat au petrecut pe străzi în onoarea mirilor.

nunta diana charles

nunta diana charles

Mireasa a avut o rochie impresionantă, realizată de designerul englez Catherine Walker, care a folosuit zeci de metri de materiale prețioase la realizarea ținutei – tafta, dantelă și mătase. În prezent, rochia este expusă la Palatul Kensington, prin amabilitatea Prinților William și Harry, care au oferit-o temporar expoziției Royal Style in the Making, vernisată în luna iunie.

nunta diana charles

Din păcate, mariajul Prințului Charles cu Lady Diana a avut un sfârșit trist – cei doi au divorțat în 1992, după mai mulți ani de separare și de scandaluri ce au implicat zvonuri de infidelitate din partea ambilor soți.

Prințul Charles s-a căsătorit în 2005 cu Camilla Parker Bowles, femeia de care a fost îndrăgostit dintotdeauna, chiar și când era însurat cu Diana, iar Prințesa Inimilor a avut un sfârșit tragic în august 1997, la doar 36 de ani, când a decedat într-un accident de mașină la Paris, alături de logodnicul ei, miliardarul de origine egipteană Dodi Fayed. 

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle