Aplicații de body&mind pe care să le folosim acasă

aplicatii mind&body

În această perioadă, cu atât mai mult trebuie să avem grijă să ne păstrăm un tonus fizic la cote bune și o stare mentală echilibrată. Când rutina de muncă și de viață, în general, ni se dă peste cap și suntem nevoiți să stam mai mult în casă, fără să interacționăm cu alți oameni, mișcarea și alimentația plină de nutrienți sunt esențiale și trebuie să fie invers proporționale. Avem nevoie de mai multă mișcare și mai puțină mâncare pentru a ne păstra o greutate armonioasă și un mindset bun, iar pentru a fi siguri că obținem acest lucru, iată câteva aplicații de telefon care ne pot ajuta în acest sens. 

Cele mai la îndemână modalități de a ne păstra un ritm sănătos de viață, chiar și în condiții atipice, sunt aplicațiile de fitness și de wellness mental. Noi am ales mai multe astfel de aplicații, deoarece vrem să beneficiem cât mai mult de pe urma tehnologiei, iar aceste programe sunt ușor de folosit și sunt compatibile și cu toate sistemele de operare. 

My Fitness Pal

aplicatii body&mind

Este una dintre cele mai folosite aplicații de telefon când vine vorba de monitorizat mâncarea consumată și exercițiile fizice efectuate. Este un program complet și eficient pentru cei care vor să-și urmărească și să-și controleze aportul de alimente și mișcarea pe parcursul unei zile, pentru a rămâne într-o formă fizică optimă. Nu este doar un urmăritor de calorii pentru a pierde în greutate, ci este un program complet pentru stabilirea unei rutine alimentare sănătoase și a unui program de antrenament care vizează scopuri clare.

Sugar Tracker

aplicatii body&mind

Câteodată, menținerea unui program de alimentație sănătoasă poate fi privită ca o corvoadă, mai ales când intenționăm să eliminăm produsele care conțin zahăr – ceea ce poate părea imposbil, la un moment dat. Sugar Tracker este concepută pentru a te ajuta să ții evidența zahărului ingerat – mai ales în privința alimentelor cu conținut de zahăr ascuns. Pe lângă monitorizarea cantității de zahăr pe care o consumi, aplicația îți permite, de asemenea, să-ți verifici cât zahăr conțin produsele pe care vrei să le consumi.

Calm

aplicatii body&mind

Probabil că ați auzit cu toții de benficiile meditației, dar acest lucru poate fi dificil de abordat când nu esti familiarizat la propriu cu această activitate și poate părea dificil de integrat, de unul singur, în rutina zilnică. Acum că avem mai mult timp să ne tragem sufletul, Calm este o aplicație simplu de folosit, care te ajută să te liniștești și să-ți limpezești mintea. Pune-ți căștile, închide ochii și concentrează-te pe respirație cel puțin trei minute.

Daily Yoga

aplicatii body&mind

Această aplicație se adresează tuturor, de la începători la avansați. Aici vei găsi peste 200 de programe de yoga, de pilates, de meditație și chiar de fitness. Daily Yoga îți oferă instrucțiuni pas cu pas prin care să execuți tot felul de figuri de yoga, totul într-o manieră sigură.

Anxiety Tracker

aplicatii body&mind

Aplicația a fost creată de o echipă de psihologi și de cercetători folosind terapia cognitivo-comportamentală, prin care să te facă să scapi de tensiunea zilnică. Urmărește-ți trăirile și sursele de stres și observă ce-ți creează stările de anxietate. Odată ce ai identificat sursele de stres, vei ști cum să le abordezi și să le elimini sau, ideal, să știi cum să le eviți de la bun început.

White Noise

aplicatii body&mind

Vrei să dormi, trebuie să dormi, dar nu te ia somnul. Fie că e ceva care îți tulbură liniștea sau chiar propriile tale gânduri nu-ți dau pace și te împiedică să te odihnești corespunzător. Pune-ți căștile și lasă sunetul reconfortant al valurilor care se sparg la mal să te adoarmă. White Noise îți oferă 40 de sunete relaxante, pe care să le sincronizezi cu alarma telefonului și care se opresc automat.

Earthlapse

Datorită acestei aplicații, ai ocazia să călătorești în spațiu prin intermediul telefonului. Este o modalitate ”cerească” de relaxare. Pe fondul unei muzici new-age, poți urmări imagini în time-lapse cu Pământul, surprinse de astronauții NASA de pe Stația Spațială Internațională. Poți controla viteza de derulare a imaginilor și este o modalitate perfectă de a ieși, prin intermediul tehnologiei, într-o altă dimensiune.

Categorii Lifestyle