Cabinet de curiozităţi: Colecţia Anne Sofie Madsen primăvară/vară 2017

fotorcreated

De cele mai multe ori, designul invitaţiei la o defilare oferă o idee legat de tematica show-ului şi a colecţiei ce urmează a fi prezentată. În cazul celei pentru show-ul Anne Sofie Madsen, nu invitaţia în sine (ce înfăţişează imaginea unui buchet de flori sălbatice peste care este suprapusă denumirea brandului) a fost cea care a dat tonul, ci folia de abţibilduri ce aştepta fiecare invitat la locul său în sala în care a fost organizată defilarea.

Setul de autocolante nu pare la prima impresie să aibă vreun numitor comun – seria de imagini este una eclectică, sărind de la elemente de camping (un cort, un cuţit de vânătoare, un breloc de alpinism) la obiecte aparent aruncate la întâmplare (o şosetă, crochiuri de siluete, o bandă adezivă, o reptilă, o rachetă, o scoică, un portjartier din cristale).

Odată ce primele modele au apărut pe podium, mi-am dat seama că setul de abţibilduri reprezintă de fapt moodboard-ul pe care Anne Sofie Madsen l-a pus la baza creării colecţiei sale pentru primăvară/vară 2017.

img_7870

Am regăsit fragmente din crochiuri pe o serie de topuri şi rochii făcute să arate că şi când au fost realizate din fâşii de hârtie şi carton lipite cu bandă adezivă şi am reîntâlnit cristalele nu numai sub forma unui portjartier, ci şi a unui bodysuit şi a unei serii de sutiene, toate purtate pe deasupra hainelor (şi toate realizate manual în atelierul Justine Clenquet). Am surprins şosetele cu aer nerdy (completate în acelaşi ton de ochelarii rotunzi pe care absolut fiecare model i-a purtat pe podium), care au acompaniat fiecare look, în versiuni albe sau beige transparent, insuflând un aer de nonşalanţă cool. Am realizat că gulerul şopârlei a stat la baza imaginării şi construcţiei look-urilor compuse din valuri peste valuri de volane, şi că elementele de camping au inspirat ţintele cu aer functional (inclusiv capa asemănătoare – literalmente – unui cort).

Numitorul comun al colecţiei l-am înţeles ulterior – Anne Sofie Madsen a creat pentru sezonul următor un set de look-uri ce îmbină aerul utilitar cu o doză de feminitate, pentru echilibrul ideal.

Rămâi cu ochii pe A List Magazine – acest material va fi updatat în scurt timp cu fotografii ale fiecărui look din cadrul colecţiei Anne Sofie Madsen primăvară/vară 2017.

Foto: Instagram Anne Sofie Madsen; arhiva personală