Annakiki toamnă/iarnă 2017: Despre mistere neelucidate şi galaxii nedescoperite

Show-ul Annakiki de seara trecută a fost decalat cu o oră pentru ca toţi invitaţii, inclusiv cei care trebuiau să străbată oraşul pentru a veni de la show-ul programat cu jumătate de oră înainte (Milano pare un oraş mic numai până când te găseşti pe fugă) aşa că, deşi chiar şi eu am întârziat un sfert de oră, am avut timp destul să intru în atmosferă.

Prezentarea s-a desfăşurat într-un teatru transformat într-un salon încercuit de oglinzi care reflectau fascicule de lumină în culori alternate lent, în timp ce încăperea era umplută de un sunet ritmic, de genul celor pe care le auzi în filme în scenele în care vreun OZN coborât pe Pământ îşi deschide pentru prima dată uşile. În tot acest timp, pe feedul meu de Facebook rula continuu ştirea cum că NASA tocmai a descoperit un nou sistem solar cu şapte planete care ar putea susţine viaţă – nici că se putea un decor mai potrivit pentru o colecţie anunţată a fi despre „Unsolved Mysteries”.

Notele de presă descriu colecţia drept „o odă către lumile extraterestre, către universurile necunoscute şi către misterele spaţiului cosmic”. Poate că aşteptarea, învăluită în ambianţa hipnotică, nu a fost de fapt cauzată de întârzierea invitaţilor, ci intenţionată, pentru a crea cât mai mult suspans – cert e că, în orice caz, a funcţionat.

Primul look de pe podium a fost o jachetă din piele metalizată, cu mâneci din blană şi umeri exageraţi, purtată peste un body din lurex argintiu şi alături de cizme argintii până la genunchi.

Tuşele de argintiu au fost de fapt un element care a punctat întreaga colecţie, designerul Anna Yang creditând ca bază a inspiraţiei pentru noua colecţie un documentar ce detaliază descoperirea unor foiţe de aluminiu despre care se crede că provin de pe pielea unor fiinţe extraterestre.

În rest, am remarcat elemente deja familiare din sezonul trecut, care nu numai că se menţin în tendinţe, ci devin, incepand cu acest sezon, must-have-uri. Mă refer aici la mânecile ultra-lungi (pe care Anna le-a transformat în imaginea unor braţe alien-like), la blănurile colorate (care au apărut fie ca accente pe mâneci sau tivuri, fie sub forma hainelor din blană cu proporţii exagerate în mod calculat, astfel încât să flateze la fix silueta), la bustiere (cea tivită cu blană este pur şi simplu out of this world!), la umeri laţi şi exagerat de înalţi, în stilul anilor ’70 (încă o modalitate a designerului de a crea o siluetă cu aspect extraterestru), la colanţi (dacă încă nu te-ai convins că îi poţi purta zi de zi, aruncă un ochi aici ca să înveţi cum), sau la chokerele de inspiraţie BDSM (care au fost de fapt reinventate sub forma gulerelor înalte, stil turtleneck, marcate cu câte un fermoar terminat cu un inel).

Paleta cromatică a fost una la fel de refreshing precum o incursiune într-o lume nouă. Dacă de regulă colecţiile pentru sezoanele reci sunt despre nuanţe sobre, tomnatice, în colecţia Annakiki pentru toamnă/iarnă 2017 ai să găseşti, pe lângă o abundenţă de argintiu, tonuri suprasaturate, precum un roşu orbitor sau un galben aprins, dar de asemenea şi nuanţe pastelate, scoase din sfera romantică prin intermediul croielilor atipice.

Printre cele mai cool look-uri eu una nominalizez haina de blană cu partea inferioară croită în stilul unei fuste-trompetă (practic, tivul este redat sub forma unui volan), bustiera din lurex argintiu cu bordură din blană roz, sweatshirtul cu o singură mânecă din blană, jachetele alien cu 4 perechi de mâneci, şi rochia-trening cu blană pornind de sub umeri şi alunecând în jos spre braţe.

Presentato da Peroni Nastro Azzurro

Foto: NowFashion.com