Anna Wintour, redactorul-șef Vogue USA, pierde 20% din salariu din cauza pandemiei

anna wintour

Anna Wintour, redactorul-șef Vogue USA, resimte pe deplin criza economică survenită în urma pandemiei de Coronavirus și rămâne fără 20% din salariul ei de câteva milioane de dolari pe an.

Industria media și mai ales publicațiile print sunt unele cele mai afectate din cauza pandemiei de Coronavirus, deoarece vânzările și veniturile din publicitate au scăzut drastic. Astfel, unul dintre cele mai mari trusturi de presă din lume, Condé Nast, a decis să reducă salariile mai mari de 100 000 de dolari cu 10-20 de procente, iar printre cei afectați se numără și redactorul-șef Vogue USA și directorul artistic global al publicațiilor, Anna Wintour (70 de ani), despre care se crede că ar fi câștigat peste două milioane de dolari anual. Iar CEO-ul Condé Nast, Roger Lynch, și-a anunțat angajații că salariul lui va fi înjumătățit. Decizia este valabilă de la 1 mai, este institutită pentru cel puțin cinci luni și a venit ca o măsură de avarie pentru a evita reducerile de personal.

Anna Wintour este una dintre cele mai proeminente figuri din industria media și a fashion-ului, cu o imagine impecabilă. Totuși, aceasta a surprins pe toată lumea când a postat o fotografie pe contul de Instagram Vogue în care lucrează la birou îmbrăcată comod, în pantaloni de trening. Este prima dată când personalitatea se afișează altfel decât îmbrăcată impecabil, în creații de designer, ca răspuns la situația de criză mondială, în care industria luxului, promovată de publicațiile glossy, este prima și una dintre cele mai grav afectate.

”Trebuie să discutăm deschis și să dăm cărțile pe față despre perioada pe care o traversează industria de fashion în acest moment, dar la fel de important este să începem să ne gândim ce urmează. Vă rugăm să vă alăturați nouă”, scrie Anna Wintour, ca un îndemn la discuțiile pe care le organizează pe platforma Zoom sub titlul  #VogueGlobalConversations, un eveniment de patru zile care începe astăzi, 14 aprilie, în care aceasta va dezbate problemele industriei de fashion, a viitorului creativilor din domeniu, a fashion-show-urilor, al modei, în general, alături de ceilalți redactori-șefi ai diverselor publicații Vogue din întreaga lume.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle