Angelina Jolie şi Brad Pitt: cronica unui divorţ neaşteptat

divort

Din 2004 şi până acum, Angelina Jolie şi Brad Pitt au format cel mai cunoscut şi urmărit cuplu de la Hollywood. Apariţiile acestora la diferite gale şi evenimente, deplasările în întreaga lume (cu cei şase copii, bonele şi gărzile de corp care asigurau siguranţa familiei), problemele de sănătate ale actriţei, proiectele individuale, filmele la care au lucrat amândoi: viaţa lor a fost pusă sub lupă în permanenţă. Şi chiar dacă, de-a lungul anilor, au existat nenumărate zvonuri cu privire la despărţirea acestora, niciunul nu s-a concretizat până zilele trecute, mai exact până pe 15 septembrie, când Angelina a înregistrat actele de divorţ, invocând diferenţe ireconciliabile între ea şi Brad Pitt.

Povestea celor doi a început în vara anului 2004, odată cu debutul filmărilor pentru Mr. & Mrs. Smith, în care au jucat rolurile unor spioni, soţ şi soţie, angajaţi la organizaţii concurente, fiecare având misiunea de a-l ucide pe celălalt (ceea ce, evident, nu se întâmplă, pentru că filmul are un happy-funny-end, probabil vă amintiţi acel: „Ask us the sex question!”). Speculaţiile cu privire la relaţia lor se înmulţeau în fiecare zi, dar, la momentul respectiv, Brad era căsătorit cu Jennifer Aniston, iar Angelina încă era considerată „fata rebelă a Hollywood-ului”. În martie 2005, după luni bune în care au stat separaţi, Aniston a depus actele de divorţ, invocând, în mod ironic, aceleaşi „diferenţe ireconciliabile” pentru despărţirea sa de Brad Pitt. Îmi amintesc că s-a iscat o întreagă nebunie în acea perioadă: fanii au dat startul unui fel de „război”, Team Angelina versus Team Jennifer, mesajele de susținere și de revoltă curgeau non-stop, ba chiar apăruseră și colecții de haine create în jurul acestui fenomen.

Ulterior, Brad și Angelina au început să se afișeze tot mai des împreună (în noiembrie 2005, actorul a însoțit-o în Pakistan, unde Jolie a ajutat victimele cutremurului care lovise țara). Un an mai târziu, pe 27 mai 2006, în Namibia, s-a născut și primul copil al cuplului, Shiloh Nouvel – prima fotografie cu Shiloh a fost vândută revistelor People și Hello! cu peste șapte milioane de dolari, bani donați către UNICEF. Angelina era deja mamă adoptivă pentru Maddox Chivan, un orfan din Cambodgia, și Zahara, din Etiopia, pe care i-a adoptat și Brad Pitt ulterior, micuții primind numele Jolie-Pitt.

fotorcreated

În 2007, cei doi au adoptat un băiețel de trei ani din Vietnam, Pax Thien, și s-au mutat împreună într-o reședință estimată la 3,5 milioane de dolari, în New Orleans, unde Brad filma pentru The Curious Case of Benjamin Button. În același timp, Brad Pitt a început proiectul Make It Right, un proiect dedicat susținerii victimelor uraganului Katrina, care a afectat grav orașul New Orleans și întregul stat Louisiana.

În 2008, prezentă la Festivalul de Film de la Cannes, Angelina Jolie a anunțat că este însărcinată din nou, de această dată cu gemeni. Gemenii Knox și Vivienne s-au născut pe 12 iulie, iar primele fotografii cu ei au fost vândute cu 14 milioane de euro, bani donați din nou în scop caritabil. În același an, Angelina și Brad au închiriat un castel francez, deja celebrul Château Miraval, situat în sudul țării, unde familia își petrecea des vacanțele.

copii

În 2012, Brad și Angelina au anunțat că se logodesc, mai ales că micuții Maddox, Zahara, Pax, Shilox, Knox și Vivienne își doreau foarte mult o nuntă pentru părinții lor. „Este o promisiune pentru viitor, iar copiii sunt foarte fericiți. Încă nu au stabilit data exactă”, le-a spus managerul actorului celor de la People.

Un an mai târziu, cuplul a trecut printr-o perioadă extrem de complicată, după ce Angelina a suferit o operație de dublă mastectomie. Actrița a descris întreaga experiență într-un editorial emoționant din New York Times, intitulat My Medical Choice (n.red.: Alegerea mea medicală). Angelina și-a pierdut bunica, mama și mătușa din cauza cancerului și descoperirea faptului că este și ea purtătoare a genei BRCA1 (gena care sporește șansele de a face cancer de sân și cancer ovarian) a determinat-o să facă dubla mastectomie. „Odată ce am știut că aceasta este realitatea mea, am luat decizia de a fi proactivă și de a reduce riscul cât se poate de mult. Am hotărât să fac o dublă mastectomie preventivă”, a scris actrița în mai 2013.

După o etapă de provocări și momente grele, Angelina Jolie și Brad Pitt s-au căsătorit la Château Miraval, în august 2014, în cadrul unei ceremonii intime, la care au participat doar copiii lor și câțiva prieteni apropiați. Actrița a purtat o rochie din satin, creație a Atelierului Versace.

Anul trecut, în luna martie, Jolie a trecut printr-o nouă intervenție chirurgicală, una de extirpare a ovarelor de această dată. „În urma unui simplu test de sânge am aflat că s-a produs o mutaţie a genei BRCA1. Şansele erau de 87% pentru a face cancer la sân şi de 50% pentru a dezvolta cancer ovarian. Mi-am pierdut mama, bunica şi mătuşa din cauza cancerului”, și-a început Angelina scrisoarea publicată tot în New York Times. Actrița le-a îndemnat pe femeile cu gena BRCA1 să caute soluții, să afle cele mai bune opțiuni pentru problema lor. În cazul ei, medicii au sugerat că operația pentru extirparea ovarelor era cea mai bună soluție, având în vedere că trei femei din familia sa au murit de cancer.

La sfârșitul anului trecut, a fost lansat By the Sea, film scris și regizat de Angelina Jolie, în care aceasta joacă pentru a doua oară alături de Brad Pitt. Pelicula urmărește povestea unui cuplu care trece printr-o criză. Roland (Pitt) și soția lui, Vanessa (Jolie), merg în vacanță în Franța, la mare, unde speră că vor depăși problemele mariajului lor tot mai zbuciumat. Subiectul filmului i-a făcut pe mulți să creadă că Brad și Angelina traversează o etapă dificilă, însă actrița a povestit într-un interviu pentru Vogue că pelicula nu este una autobiografică, ci este inspirată din viața mamei sale, Marcheline.

Cu toate acestea, acum, povestea celor doi a ajuns la final, iar motivele divorțului dintre Angelina și Brad rămân în continuare un mister. Pe de o parte, sunt voci care susțin că actorul a înșelat-o cu Marion Cotillard, partenera lui din Allied, pe de altă parte, sunt surse care vorbesc despre faptul că Angelina era nemulțumită de comportamentul lui Brad față de copiii lor și de problemele acestuia cu alcoolul și marijuana. Cei doi nu au făcut comentarii pe marginea acestui subiect (și probabil nici nu vor face prea curând), mai ales că divorțul lor este în plină desfășurare. Angelina Jolie a cerut custodia fizică a celor șase copii, altfel spus, nu dorește să îi lase pe aceștia să stea cu Brad Pitt, cerând să îi fie permise actorului numai vizite la domiciliu.

To be continued…

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle