Angelina Jolie a donat un million de dolari către o organizație caritabilă

angelina jolie donatie

Angelina Jolie este cunoscută pentru spiritul ei filantropic. Actrița a donat un milion de dolari către organizația de caritate No Kid Hungry (Niciun copil flămând), care se ocupă de hrana copiilor din familii sărace.

”Începând din această săptămână, un miliard de copii din întreaga lume nu mai merg la școală din cauza Coronavirusului. Mulți dintre acești copii depindeau de îngrijirea și de mesele primite la școală. Printre aceștia se numără și 22 de milioane de copii din America, iar aceștia depindeau de mesele oferite de stat. No Kid Hungry face eforturi susținute de a ajunge la cât mai mulți copii posibil”, a declarat Angelina Jolie.

Pînă acum, No Kid Hungry a direcționat 2 milioane de dolari către copii și familii nevoiașe din 30 de state.

Actrița derulează activități extinse cu ONU și a publicat recent un articol în revista Time prin care promovează Coaliția Globală de Educație a UNESCO, prin care se fac eforturi de a facilita educația școlară la distanță.

Angelina Jolie este implicată într-o multitudine de organizații caritabile și a înființat ea însăși astfel de fundații prin care susține funcționarea a 10 școli în Cambodgia, țara natală a fiului ei cel mare, Maddox. De asemenea, Angelina Jolie mai finanțează în nume propriu educația școlară a unor copii din Afganistan și din Kenya.

Angelina Jolie nu este prima actriță care donează bani către No Kid Hungry. Ei i s-au alăturat în strângerea de fonduri actrițele Jennifer Garner și Amy Adams, care au inițiat campania Save With Stories, prin care acestea citesc povești pentru copii pe Insta Stories, pentru a strânge bani. Acestea au atras, la rândul lor, alte celebrități, precum Camila Cabello, Lupita Nyong’o, Brie Larson, Noah Centineo și Beanie Feldstein.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle