Angela Gheorghiu şi Vangelis anunţă lansarea albumului „Juno to Jupiter”

Angela Gheorghiu a acceptat încă o dată provocarea lansată de celebrul compozitor grec Vangelis Papathanassiou, de această dată fiind vorba despre rolul Juno, pentru albumul ”Juno To Jupiter”.

Proiectul, inspirat din misiunea NASA de trimitere a unei sonde spaţiale – Juno – în jurul planetei Jupiter, în scopuri de explorare, este un periplu muzical special, presărat cu sunete din cosmos la care se adaugă vocea inconfundabilă a Angelei Gheorghiu, în rolul Juno. Albumul ”Juno To Jupiter” va apărea pe CD şi în format digital pe 24 septembrie, prima piesă, ‘In The Magic Of Cosmos’, fiind disponibilă deja pentru iubitorii muzicii de calitate, în format digital.

”Sunt onorată să fiu vocea lui Juno pe acest nou album şi să interpretez încă o dată muzică semnată de dragul meu prieten Vangelis, unul dintre cei mai influenţi şi talentaţi compozitori din istoria muzicii” spune Angela Gheorghiu. ”Înregistrările realizate la Paris pentru această lucrare au fost prilej de reîntâlnire, de bucurie şi de împărtăşire a iubirii pentru muzică, pe care o resimţim amândoi.”

“M-am gândit să pun accent pe caracteristicile celor două zeităţi – Jupiter/Zeus şi Hera/Juno – care, potrivit Theogoniei greceşti, aveau o relaţie specială. Am simţit că ar trebui să-l reprezint pe Zeus/Jupiter doar prin sunet, deoarece legile muzicii sunt cele care transformă haosul în armonie, mişcă totul şi creează viaţa însăşi. În cazul Herei/Juno, am simţit nevoia unei voci feminine. Angela Gheorghiu o reprezintă, în această descriere istorică a misiunii pe planeta Jupiter, pe Hera/Juno într-un mod uluitor.” a spus Vangelis.

Superstarul Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată cântăreață de operă a timpului nostru (New York Sun), s-a născut în Adjud, România. Încă din copilărie, destinul ei a fost muzica. A urmat Liceul de Artă „George Enescu” din București și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. A studiat cu remarcabila profesoară Mia Barbu. Vocea unică și uimitoarea prezență scenică au transformat-o curând într-un superstar al operei internaționale. Și-a făcut debutul internațional în 1992 la Royal Opera House în La Bohème. În același an a debutat la Metropolitan Opera New York și la Opera de Stat din Viena.

Categorii Lifestyle