Beauty Dilemmas: Ce cremă să foloseşti astfel încât tenul tău să arate infinit mai bine zi după zi? Interviu cu Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon

Îţi doreşti un ten care să arate infinit mai bine, hidratat şi fără riduri? Eşti în căutarea unei soluţii astfel încât tenul tău să nu se obişnuiască cu formula unui produs şi să fie la fel de eficient? În episodul Beauty Dilemmas de azi, Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon îţi răspunde la toate aceste întrebări. În plus, ne dezvăluie mai multe despre Anew Infinite Effects de la Avon, un produs revoluţionar.

Acesta încapsulează în acelaşi tub  o formulă antiaging şi una intens reparatoare, care aplicate prin rotaţie, îmbunătăţesc  aspectul tenului pe zi ce trece, pe lună ce trece, fără a exista riscul de obişnuire a acesteia”.

Bianca Nuţu: Cât de mult contează îngrijirea pielii în funcţie de sezon şi care este ritualul corect pentru îngrijirea pielii toamna?

Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon: E adevărat că îngrijirea pielii se adaptează în funcţie de sezon, cald sau rece, pentru că factorii agresivi din exterior sunt diferiţi, iar nevoile pielii variază. Un lucru nu trebuie ignorat: soarele cu ultravioletele sale este prezent tot timpul anului.

Ce schimbăm toamna? Schimbăm textura produselor de îngrijire în special pentru tenul cu tendinţă la deshidratare. Vom folosi demachiante cu texturi tip lapte sau cremă care vor ajuta la conservarea filmului hidrolipidic al pielii. Vom limita pierderile de apă din interior şi impactul factorilor exteriori precum vântul şi frigul prin utilizarea unor creme ceva mai emoliente care vor realiza o peliculă impermeabilă la nivelul pielii. Vom renunţa la a aplica doar ser, completându-l cu cremă.

În cazul tenului uscat, putem folosi uleiuri specifice pentru faţă. Vom acorda o atenţie deosebită zonei neprotejate” din jurul ochilor precum şi buzelor prin folosirea unor creme specifice, foarte emoliente. Zona perioculară nu este protejată de sebumul secretat de glandele sebacee, având tendinţă crescută la deshidratare, la a dezvolta iritaţii. Nu vom renunţa la protecţia solară nicicum şi într-o zi cu nori 80% din ultraviolete ajung pe pământ.Mai exact pe pielea noastră.

Bianca Nuţu: Care este inovaţia Anew Reversalist?

Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon: Vorbim de un produs revoluţionar,  Anew Infinite Effects, cu o formulă antiaging şi una intens reparatoare, aplicate prin rotaţie, pentru a lucra activ pe procesul de îmbătrânire a pielii, pentru un efect în dinamică, care îmbunătăţeşte aspectul tenului pe zi ce trece, pe lună ce trece, fără a exista riscul de obişnuire a acesteia”. În plus, aducem produse hiperactive, concentrate, foarte stabile. Formula în sine a fost studiată de-a lungul mai multor ani, evaluată în studii clinice atât ale laboratoarelor Anew, cât şi independente, pe un lot semnificativ de femei (în jur de 3700) de-a lungul a trei ani.

Bianca Nuţu: Cum e posibil să se potrivească oricărui tip de piele?

Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon: Toţi îmbătrânim până la urmă, fie că avem un ten gras sau uscat. Această formulă activă antiaging în asociere cu complexul reparator se mulează pe orice tip de ten, inclusiv pe cel sensibil. Dacă simţim disconfort la aplicare, trebuie să ştiţi că acesta face parte din eficienţa ingredientelor şi pentru a-l limita putem aplica produsul la 15-30 minute după spălarea feţei sau mai rar la început până ajungem la toleranţa cutanată.

Bianca Nuţu: Cum e posibil să aibă un efect atât de puternic? Care sunt ingredientele care îl fac atât de eficient?

Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon: Două sunt ingredientele magice: Retinolul şi complexul Phyto.

Retinolul este un derivat de vitamina A a cărui eficienţă antirid a adunat în spate aproape 40 de ani de cercetare. Este atât de multă ştiinţă în spatele acestei substanţe atât de utilizată şi până la urmă ieftină.

Iniţial a fost utilizată în tratamentul antiacnee şi s-a evidenţiat faptul că pielea persoanelor care urmau acest tratament îmbătrânea mai greu, era mai luminoasă, avea mai puţine riduri.

Ce face retinolul? Stimulează producţia de colagen şi elastină, reduce distrugerea colagenului de către ultraviolete, având efecte certe pe fotoîmbătrânire, stimulează reînnoirea celulară, schimbă textura tegumentului, reduce pigmentarea cauzată de ultraviolete; partea neplăcută este că poate irita uşor pielea în funcţie de modalitatea de folosire şi că este o substanţă mai puţin stabilă când este înglobat în alte creme, preferându-se formulele pure.

De aceea am asociat super retinolul/retinolul pur, stabil şi eficient cu complexul phyto aplicate alternativ pentru a obţine maximul de eficienţă din retinol; complexul phyto are rol reparator, pregăteşte pielea pentru cele 7 zile de retinol, reduce riscul iritativ local; formula de aplicare prin rotaţie creşte eficienţa retinolului zi cu zi, putem vorbi de un efect antiaging în dinamică, adaptat vitezei de îmbătrânire a tenului.

Bianca Nuţu: Cum se foloseşte corect?

Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon: Cele două formule se aplică 7 zile, prin rotaţie; primul pas este complexul Phyto, responsabil pentru hidratarea, repararea şi pregătirea pielii pentru a urma cele 7 zile de tratament intensiv cu super retinol. Este esenţială această aplicare alternativă, la 7 zile distanţă, pentru a anula efectul de obişnuire, pentru a stimula procesul de reînnoire a pielii. Zi de zi, lună de lună, pielea primeşte o nouă provocare, cele două componente merg la pas, luptând cu procesul fiziologic de îmbătrânire ce apare cu vârstal, precum şi cu factorii externi cu impact negativ pe vârsta tenului.

Noua formulă  Anew se aplică singură sau în asociere cu serul de faţă  Anew doar seara, pentru că substanţele active sensibilizează pielea la soare. Este obligatorie asocierea protecţiei solare pe timpul zilei.

Bianca Nuţu: Cui i se potriveşte? Femei, bărbaţi? Ce vârste?

Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon: Retinolul nu are limitări de vârstă sau sex; este folosit în concentraţii ceva mai mari ca antiacneic la pubertate. Îl putem folosi de la orice vârstă, pentru că scopul nostru dincolo de a repara, este să prevenim. Ca regulă generală, putem aplica pragul celor de 35 de ani, dar poate fi folosit cu succes şi înaintea acestei vârste. Dincolo de efectul antiaging, acest complex poate reduce secreţia de sebum şi limita apariţia leziunilor uşoare de acnee.

Bianca Nuţu: Mai mult ca sigur că şi dvs. l-aţi folosit, ce aţi remarcat?

Ioana Simian, dermatolog şi medic specialist Avon: Eu sunt o fană a retinolului de când îmi tratam acneea; ceea ce m-a uimit în cazul produsului Anew Infinite Effects este toleranţa crescută la nivelul pielii (pielea mea este extrem de sensibilă la aplicarea retinolului) şi impresia că pe zi ce trece faţa pare mai fină, mai mată, mai luminoasă, mai tonică. Stiţi retinolul ar trebui să fie cel mai bun prieten al nostru. Iar ca recomandare „off label” crema poate reduce petele ce apar cu vârsta la nivelul mâinilor.

Categorii Video