Special Guest ∙ March 31, 2016 ∙ 3 min read

ioana ciolacu

1 August – Ce vara plină! Când eram mică, vara începea pe 15 iunie şi se termina pe 15 septembrie. Acum, pe 15 iunie sunt în focuri pentru noua colecţie de anul viitor. O termin cu siguranţă iar cu o oră înainte să o prezint! E august deja, am prezentat, am avut şi două săptămâni de reduceri  – nici nu ştiu care dintre astea e mai solicitant. Acum intru în vacanţă, gata. Ah, nu, mai am de livrat şi măcar să mă gândesc la noua colecţie de toamna iarnă. Mai stau puţin.
15 August – 25 August – Vacanţă. Pe plaja asta nu am reţea, trebuie să ne mutăm, am de dat e-mail-uri. Ce apus fain, sigur rămâne undeva acolo la fermentat pentru cine ştie ce idei.
1 Septembrie – Ce frumos e oraşul în disperarea lui de a amâna toamna!
15 Septembrie – OK, ar trebui să mă gândesc serios la noua colecţie. Mă întreb cum să fac de data asta: îmi place să stau singură în atelier şi să coc şi să tot coc, dar singură nu voi termina niciodată.
1 Octombrie – Iar este atât de aglomerat în atelier că nu am loc să pun două gânduri împreună. Oamenii sunt pregătiţi, aşteaptă, iar colecţia e doar în capul meu. Of, când se inventează proiectorul ăla de gânduri? Îmi trebuie un proiector, just în case.
15 octombrie – 30 Octombrie – 20 proiecţii de filme mai târziu, sunt pregătită. Începem! Dar de unde?
20 Noiembrie – Am terminat colecţia capsulă, un mic side project să ne luăm mintea puţin de la treaba cea importantă. Sunt pregătită, mi-am intrat în mână. De acum nu mai ies din atelier!
10 Decembrie – Mai e fix o lună până la prezentare şi uitasem complet de nebunia de dinainte de Crăciun. Vreau să nu mai existe nimic în afară de mine, un manechin şi multe materiale.
23 Decembrie – Crăciunul pare şi mai delicios când ştii că pe 26 te întorci la muncă.
1 Ianuarie – Pentru mine anul începe după show, mai târziu în ianuarie. Of, nimeni nu lucrează săptămâna asta! Mai am două săptămâni, o să termin, o să termin! Trebuie!
20 Ianuarie – E cam gata… e genială colecţia asta! E un rateu sinistru! Oare o să placă? Mie nici nu îmi mai place! Ţie îţi place? Da ţie îţi place? Dar ştii ce am vrut să spun? Aş da orice să mă distanţez, să o privesc cu ochi noi – ce uşor mi-ar fi atunci să-mi fiu propriul critic.
22 Ianuarie – Am prezentat, a ieşit bine. Dar cine sunt eu să zic asta? Sărbătorim? Hai la o bere. Eu am sufletul mic. Vogue zice de bine, dar am văzut şi rateuri în Vogue. Oamenii mă felicită, dar cred că sunt doar politicoşi. Dubiile se multiplică cu cât primesc mai multe aplauze. Mă simt suspendată în propriile nesiguranţe. E ăsta sfârşitul? E un nou început? Nici nu mai ştiu!
1 Februarie – Am reușit cu această colecţie, sunt tare! Nici nu ştiu de ce am avut dubii. Eh de ce, aşa faci de fiecare dată, Ioana! Până una alta vine sezonul de reduceri, nu mai e timp de dubii. Here we go again!
20 Februarie – Miroase a primăvară deja. E momentul perfect să intru în mood pentru o nouă colecţie. Dar mai vreau să miros puţin primăvara.
1 Martie – Ce de flori! Iar eu trebuia să fi terminat deja colecţia capsulă, iar de colecţia mare nici nu m-am apucat. Nu se mai termină niciodată!

Când vine vorba de noi începuturi, pentru mine funcţionează ciclic, sezonier. Începuturile se contopesc în sfârşituri, de câteva ori pe an. Pare obositor, însă undeva printre picături pot să respir adânc şi să îmi ajungă un sezon întreg.

Related Posts

Descoperă ce înseamnă să ai un business cu mult bun gust, alături de Andreea Esca și de Chef Andrei Voica

Cel de-al treisprezecelea episod #GataDeBusiness, realizat de către Raiffeisen Bank și moderat de Andreea Esca, este despre mult…

Planuri date peste cap din cauza furtunii de pe Mediterana. Andreea Esca, jurnal de bord din croaziera Goop-Celebrity Beyond, ziua 5

Toată noaptea a fost furtună, valuri măricele, vânt puternic, așa că la nici ora 8 dimineața ne-a trezit…

Andreea Esca, jurnal de bord, Ziua 4 din croaziera Goop- Celebrity Beyond. Corespondență din Italia!

Ciao, Alisters! Am acostat în Santa Margherita! La ora 9:00 am avut un workshop foarte interesant cu Dr…

Andree Esca, în periplu pe Mediterană, în croaziera Goop- Celebrity Beyond. Jurnal de bord, Ziua 3

Ne-am trezit cu greu la ora 8:00 ca să fim gata pentru sportul de la 9:00 cu antrenorul…

Andreea Esca, jurnal de bord de pe Croaziera Goop- Celebrity Beyond, ziua 2

Hello, Alisters! Să continuăm povestea. La ora 9.00 AM am avut Pilates combinat cu o mică sesiune de…

Când împlinești 50 de ani odată cu Gwyneth Paltrow

Bună! De astăzi vă invit în experiența GOOP at Sea, o experiență AList în adevăratul sens al expresiei….

Weekendul în care am avut 16 ani. Text by Andreea ESCA

Ne-am dat întâlnire la 50 de ani, într-un orășel superb de lângă Amsterdam, unde trăiește Bogdan, ca să…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Andreea ESCA: Faceți cunoștință cu Laurențiu din Sibiu!

Cine se gândea că Laurențiu Davidoiu, din strada Vasile Aron, din Sibiu, o să devină unul dintre vicepresedinții…

Roz și nu prea… Text By Andreea Esca

„Te rog, mai gândește-te dacă nu vrei să iei NFT-ul ăla”, îmi zice Claudia dimineață, „ăsta e prezentul,…